Margareta Winberg
Foto: Pawel Flato.

Jag kan inte hålla mig från att kommentera förekomsten av artiklar om en viss Margareta. För det handlar mycket om Margareta Winberg i tidningarna nuförtiden. Denna kvinna som arbetar på andra sidan jorden och som ändå är så uppmärksammad. Själv har hon uttryckt förvåning över det faktum att hon som få andra i Sverige skapar en sådan debatt i hemlandet. I Almedalen var hon medias centralpunkt. Där stal hon uppmärksamheten från många.

Det faktum att Margareta är kvinna, socialdemokrat och kontroversiell gör henne tacksam för medial uppmärksamhet. Hade GP skickat Anders Björk till Brasilien istället hade vi inte hört så mycket. Det är möjligt att livet hade blivit lite lugnare för de levande i Uppsala annars intet.

Det är helt enkelt ös i Margareta Winberg. Heja Maggan!

7 Responses

 1. Maggan W. är väl närmast sossarnas svar på Ian & Bert. De hade också bra drag, men var sällan pålästa. Men nydemokraterna hade nog en högre skattemoral än Maggan W. Tycker inte du att det är pinsamt med ambassadörer som betalar svarta löner till ungdomar?

 2. Hej du skamsen svensk!

  Vad kan du heta då?

  Det vore bekymmersamt om Margareta Winberg med uppsåt betalar ut svarta löner till sina anställda. Det är sant.
  Men det tror jag inte ett ögonblick på. Däremot är det möjligt att hon slarvat men också det är troligen bara en luftpastej. Nä, det är nog bara så att folk vill åt henne för att hon är stor i truten. Hon förnekar dessa anklagelser bestämt och tills annat är bevisat så är inte jag människa att döma henne.

 3. Är det inte pinsamt att vi inte har en mer kompetent och seriös ambassadör i ett så stort och viktigt land som Brasilien?
  Vad har Winberg för meriter för att jobba i Brasilien?
  Var det inte mest det att det var bekvämt för Göran att bli av med henne, och gärna placera henne så långt bort från Rosenbad som möjligt?

 4. Winberg – jag har tänk på henne a lot. Så många vill ha bort henne och tar första bästa chans. Men hon tar det coolt. Men vi har mer gemensamt, tillexempel Bromma – jag har varit där kanske 200 gånger!

  Dessutom har jag varit vääärsta Lhasa-fanset, och med tanke på att ingen annan vet vilka de är (eller, det kan ju förstås vara nån annan Lhasa, är det en kvinna som suckar och stönar på spanska med typ kletzmerstil?) så är det ju grymt att du skirver det på din sida.

  För övrigt undrar jag om vi känner varann. Jag har ju blivit med i en pretty exclusive skara folk hos dig liksom 🙂

 5. Hej Anna!

  Måste tyvärr göra dig besviken, det handlar om Lhasa de Sela. Kvinnan som stönar på spanska bland annat. De andra Lhasa har jag som de flesta andra alltså inte en susning om.

  Nä jag tror inte vi känner varandra. Däremot gillar jag vad du skriver och sedan är det kul med någon som rapporterar från andra sidan jorden. Själv var jag på åttiotalet i Centralamerika och Mexico en vända. Så jag har en hel del känslor för Latinamerika.

 6. Leo!
  Hur är det med våra andra ambassadörer? Har du koll på dem också? Hur är det med deras meriter? Se Sveriges ambassadörer.

  Jag anser att Margareta Winberg är utsatt för en mediadrev och det på grund av det jag skrev om i mitt inlägg, det vill säga att hon är kvinna, socialdemokrat och ovanligt frispråkig dessutom.

  Vad jag erfar så är allt som lagts henne till last i Brasilien påhitt för att misskreditera henne. Var vart det av historien om de svarta lönerna? Eller av kritiken i UD-rapporten? När Aftonbladet granskade UD-rapporten fanns det inte en tillstymmelse till kritik i den. Tvärtemot vad Rapport hävdade.