Den nya lagen om vårdnadsbidrag träder i kraft nu den 1 juli och SKL, Sveriges kommuner och landsting har frågat landets kommuner hur de ställer sig till detta bidrag.

Av de 238 kommuner som svarat på SKL’s fråga så är endast 99 beredd att införa vårdnadsbidrag. 91 kommuner säger sig inte alls vilja ha detta nya bidrag och bara15 stycken kommer att göra det den 1 juli.

Detta är väl inte direkt den succé Göran Hägglund hade hoppas på. I SvD sväljer han dock förtreten och säger sig vara nöjd med utfallet.

– Om jag personligen fick bestämma skulle alla införa de här möjligheterna, men jag inser att det finns många röda kommuner där politikerna hellre behåller makten själva än lämnar den till småbarnsföräldrarna, säger han.

I mitt ”upplysta” Bromma är jag övertygad om att de allra flesta kvinnor väljer arbetet istället för hemmet och 3 000 i månaden. Att valet ser annorlunda ut i Rinkeby och Tensta för kvinnorna där är det främsta argumentet mot detta bidrag.

Det är helt feltänkt av Hägglund och de övriga borgerliga att ytterligare förvärra utanförskapet för de kvinnor som väljer att utnyttja vårdnadsbidraget efter den 1 juli. De väljer detta inte främst utifrån en vilja till mer tid med sina barn utan mer av ekonomiska skäl. Detta är inte valfrihet utan ekonomiska realiteter, Hägglund!

Länkar: SvD, Sydsvenskan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , och annat intressant.

——————————————————————————————————————
Under strecket noterar jag att Kristian Krassman kommenterar det faktum att våra främlingsfientliga nationalromantiker tycks inte längre vara ett 3 % parti. Numera verkar de snubbla på gränsen till riksdagen.

One Response

  1. Pingback: In Your Face
  2. Pingback: HBT-sossen
  3. Pingback: Eniro - Nyhetssök