Inom den så kallade bloggvärlden så går traditionell media under smeknamnet “gammelmedia”. Detta, det du läser nu skulle då med andra ord vara så kallad ny media. På sikt kommer mycket gammelmedia, papperstidningar och övrig media att sluta existera. Även om detta tar tid. Men än finns dem och viktiga är dem för många.

Lokaltidningarna brukar ha en speciell plats i hjärtat hos många. Här i Bromma heter lokalbladet “MittiBromma”. Det händer att jag skriver insändare och också får dem publicerade i detta blad. Det är kul när ens budskap når andra marker. Når läsare som inte läser bloggar i parti och minut.

Härmed har jag det stora nöjet att publicera min senaste insändare i MittiBromma!

Insändare Mitti Bromma, tis 3 feb 2009

Vårdköerna kommer att torna upp sig igen
Det är inte regeringens fel, eller för den delen Stockholms stadshus fel, att vi nu har en ekonomisk kris av megaformat världen runt. Men klart är att det är deras fel att krisen blir både djupare och orsakar mer smärta än den annars skulle göra. Detta för att man vägrar möta krisen med politiska lösningar.

Läget nu i Stockholm är att välfärden i kommun och landsting skärs ned på grund av skattesänkningar. Stockholm, huvudstad i konungariket Sverige, moderaternas skyltfönster har det kallats. Nu när den gemensamma sektorn behövs som bäst varslar både Stockholms kommun och Stockholms läns landsting om uppsägningar.

Vi ser nu början på en sjukvårdskris i Stockholm. Desperat har den borgerliga majoriteten försökt rädda sina ofinasierade skattesänkningar och man har vägrat att skjuta till nödvändiga resurser till Karolinska universitetssjukhuset. Ett sjukhus med 900 anställda färre vid årets slut. Detta faktum tror landstingsmajoriteten ska effektivisera vården.

Det är alldeles uppenbart att få om ens någon inom landstingsmajoriteten någonsin har haft ett arbete inom vården. För om de hade haft det skulle de också veta att där om någonstans blir det inte mer utfört om man minskar antalet vårdande händer.

Inom kort kommer vi att få se vårdköerna torna upp sig igen.

Anders Löwdin (s)
Bromma stadsdelsnämnd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant.

One Response

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face