Barack Obama talar Miami Florida, tis den 21:a. Florida är en av de så kallade “Swing states, en nyckelstat där många elektorer står på spel. Ställningen är jämn med enliten övervikt för Obama.

Nu börjar det bränna till på allvar. Om blott elva dagar sker ett mycket viktigt och betydelsefullt val då 300 miljoner amerikaner röstar om vem de vill ha som sin president, den 44:e i ordningen för övrigt efter den i stort sett helt misslyckade George Walker Bush.

Det land som har störst ekonomiskt, politiskt, militärt och kulturellt inflytande i världen väljer väg fyra år framåt. Så glädjande då att vi har en demokrat med extremt stora vinstchanser, Barack Obama.

Hans konkurrent John McCain är inte lika lyckosam men har ännu inte gett upp hoppet. McCains problem hitintills har varit att han har saknat Obamas effektiva kampanjorganisation, att finanskrisen slår hårt mot republikanernas trovärdighet och inte minst att han har valt ett riktigt stolpskott till vice kandidat. Sarah Palin republikanernas vice kandidat är att betrakta som en riktig kvarnsten och misstron är även stor i de egna lägret.

Du kan också nu följa rapporteringen från USA och valet via debattportalen Arvid Falk där Johan Ulvenlöv som är ansvarig för nya medier på för den Socialdemokratiska riksdagsgruppen befinner sig i USA och bevakar kampanjarbetet..

Lennart Frantzell med bloggen “Det Progressiva USA” skriver.

Adam Nagourney skriver i New York Times att McCain och republikanerna fortfarande tror på slutsegern: In McCain’s Uphill Battle, Winning Is an Option men det finns ett antal orsaker till varför de har fel och Obamas superba markorganisation som är den bästa som något parti någonsin har haft bör ge honom ett enormt försprång på själva valdagen.

Relaterad media:
Bushs förre talesman stödjer Obama. [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][SvD]
Medvind för Barack Obama i vågmästarstater. [DN]
Palin ifrågasatt av egna partikamrater. [DN]
Miljoner har redan röstat. [DN]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

One Response

  1. Pingback: Ett hjärta RÖTT