Usch, vad elaka vi är här i Sverige. Vi har enligt en artikel i Aftonbladet tydligen tvingat världsstjärnan Birgit Nilsson och hennes man Bertil Niklasson att betala för den sjukhusvård dem fått här i Sverige.

Men vad tusan, det drabbade ju ingen fattig!

3 Responses

 1. Nu har jag ingen som helst aning om Birgit Nilssons ekonomiska situation, men den typen av uttalande du gör är helt förkastligt.
  Hur vet du om Birgit Nilsson har mycket pengar eller inte? Om hon nu skulle ha mycket pengar, gör det henne till någon man skall krama ur den sista kronan av?
  Den här sortens kommentarer visar bara att de som socialdemokraterna tror har pengar är jagade villebråd. Du visar ju en enastående empati.

 2. Hej Göran!

  Kommentaren var lite grov det medges men den var ett uttryck för min ilska över att vissa människor inte vill göra rätt för sig. Att gnälla över att få betala det som alla andra har betalat före dem är grovt, tycker jag.

  Att paret Nilsson/Niklasson är väl bemedlade personer sluter jag mig till då de har valt att skriva sig utomlands utav skatteskäl. Men tydligen är det klass på svensk sjukvård i alla fall då de valde att bli behandlade här.

  Det är inget fel på rika personer så länge de solidariserar sig med Sverige och Sveriges väl. Vår sjukvård är till för alla i vårt land, rik som fattig. För den förmånen och många andra fina förmåner betalar vi skatt.

 3. Har man inte betalat skatt i Sverige på 50 år tycker inte jag att man har någon rätt att komma hem igen och kräva sjukvård gratis. Speciellt inte om man flyttade pga att man inte ville betala skatt och skita i alla andra.