Partiet är välorganiserat, det har 281 kommunala mandat och är på väg mot riksdagen i nästa val. Dess livsluft och drivkraft är hatet mot muslimerna.

I dagens DN skriver Andreas Malm välmotiverat om ett parti vars enda agenda är rädslan för det främmande och hatet mot muslimerna. Man försöker skrämmas med den ultimata mardrömmen, om sharialagar i Sverige och att vi riskerar att bli en muslimsk stat.

Citat taget från SD bloggar:

“Våra fiender gömmer sig helt öppet [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][sic] i vårt samhälle och tillåts utnyttja vårt demokratiska system mot oss utan att själva vara trogna det. De gömmer sig i ett Europa helt paralyserat av den stora och ökande invandringen.”

Efter 11 september-attentaten är det lättare att motivera inskränkningar i muslimernas demokratiska rättigheter. Där går SD i fronten. I likhet med en växande rörelse i Europa.

Läs Andreas Malms artikel, länk – läs också nya numret av Expo vars pappersupplaga finns ute i handeln nu.

Andreas Malm avslutar sin artikel med att efterlysa krafttag mot vårt lands ökande islamofobi, från framförallt borgligt håll men även från andra delar av den politiska skalan.

Som Expo framhåller är denna islamofobi, trots att den alltmer genomsyrar även vårt lands politiska klimat – eller just därför – ett bortglömt ämne. Den omtalas sällan, utforskas, bevakas, bekämpas inte aktivt. Något effektivt motstånd mobiliseras inte i den borgerliga offentligheten, men knappast heller av andra krafter.

Socialdemokratin har lovat, länk Af att aktivt bemöta sd:s hetspropaganda, ett löfte som jag som socialdemokrat håller högt.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

21 Responses

 1. Pingback: Svensson
 2. Pingback: Svensson
 3. Pingback: Svensson
 4. De som ägnar sig åt ”hetspropaganda” här verkar vara du och Andreas Malm: vad är ”Dess livsluft och drivkraft är hatet mot muslimerna”, ”ett parti vars enda agenda är rädslan för det främmande och hatet mot muslimerna” om inte ren osaklig hetsproganda? Den här typen av rent trams säger ju mer om desperationen hos Sverigedemokraternas motståndare än om dem.

  Just Andreas Malm är för övrigt är en ökänd Hizbollah-sympatisör som till och med extremvänstern tar avstånd från. Eller som bloggaren Johan Ingerö skriver:

  ”Nu finns det för all del inga skäl att hysa några förhoppningar om Andreas Malm. Med sitt stöd till Hizbollah har han redan kommit ut som mordgalen dårfink i total avsaknad av demokratiskt nervsystem. En person som växt upp i en stabil demokrati och som trots detta hemfaller åt totalitarism är sannolikt inte fullt frisk, vilket är beklagligt men svårt att göra något åt.

  Istället kan det vara värt att fundera ett varv runt DN:s kulturchef Maria Schottenius. Här har vi en bland kollegorna respekterad och erfaren publicist som funnit för gott att anställa en komplett galning på vad som tidigare varit en synnerligen respekterad tidning.”

  Om vi nu tittar på citatet från SD-bloggen stämmer ju faktiskt. Islamistiska terrorceller gömmer sig i det västerländska samhället och utnyttjar dess öppenhet, ta bara London-bombarna som exempel. Sen kan man undra vilka ”inskränkningar i muslimernas demokratiska rättigheter” som SD eller för den delen någon annan har föreslagit?

  Enligt sådana som Andreas Malm är väl all kritik mot Islam och oro över ökad islamism detsamma som ”islamofobi”. Att vara kritisk mot Islam men inte mot enskilda muslimer är väl totalt otänkbart i hans och din värld …

 5. Du tar Johan Ingerö som intäckt på att Andreas Malm är Hizbollah-sympatisör. Ok, men det gör inte jag.

  I det här fallet handlade det inte om Hizbollah utan om islamofobin i SD. Jag gör ingen värdering Andreas Malm i övrigt utan jag lyfter fram hans artikel i DN som jag tycker är bra. Och som vanligt när du och dina partikollegor, (du är väl med i SD?) är ute och försvarar främlingsfientligheten på allehanda bloggar så försöker ni förskjuta fokus till att handla om budbäraren eller om ond media.

  ”Att vara kritisk mot Islam men inte mot enskilda muslimer är väl totalt otänkbart i hans och din värld …”

  Jag vänder på det hela och säger att jag inte är emot eller kritisk till islam, däremot avskyr jag enskilda handlingar gjorda av människor som bekänner sig till islam. Terrorhandlingar vars uppsåt är att skada och döda andra människor. Dessa handlingar avskyr jag oavsett om de är utförda av en kristen, en hindu eller en muslim.

  ”inskränkningar i muslimernas demokratiska rättigheter”.

  I SD’s principprogram skriver man att, ”All makt ska utgå från folket. Demokratins kärna är medborgarnas möjligheter att tillsammans påverka sin situation. Utan demokratiska fri- och rättigheter, som gäller för alla, finns ingen demokrati. /…/”

  Hemspråksundervisningen avskaffas, att bygga moskéer ska inte vara tillåtet, endast svenska som samtalsspråk i skolan, restriktiva regler för anlitande av tolkar.

  Dessa förslag alla förslag som syftar till att begränsa möjligheterna för svenska medborgare med islam som tro att verka i sitt land. Citatet ovan från SD’s principprogram är alltså direkt falskt och missvisande och ingenting man kan sägas stå för.

 6. Nu behöver du inte ta Ingerö till intäkt, bara läsa vad Andreas Malm skrivit själv. T.ex. här:
  http://www.arbetaren.se/2006/31/debatt.html

  Jag är vare sig representant eller medlem í SD. Dock måste jag säga att personer som du och Andreas Malm snarst lyckas övertyga mig om att SD har rätt i mycket 😀

  Islam i sig är en antidemokratisk och totalitär ideologi, föreslår att du själv studerar Koranen och Haditherna om du tror något annat. Eller som Ayaan Hirsi Ali (antagligen en av de som du och Malm anser vara “islamofob”) säger: Islam är inte förenligt med demokrati, däremot kan muslimer leva i en demokrati.

  Sen är inte gratis hemspråksundervisning, gratis tolkar osv något som tillhör “demokratiska fri och rättigheter”.

 7. OK, Andreas Malm stödjer Hizbollah. Men fortfarande så handlar inte artikeln i gårdagens DN om Hizbollah utan om islamofobin i SD.

  Islam är en religion. En religion som spänner över mycket, exempelvis den tilltalande sufismen. Hur många kristna kan man kalla antidemokratiska och totalitära? Åtskilliga, bland andra dem som grundade Sverigedemokraterna en gång i tiden, Leif Zeilon och Sven Davidsson.

  Detta anser SD: Kommunal information och service skall endast ges på svenska. Restriktiva regler skall gälla för anlitande av tolkar. Hemspråksundervisningen ska avskaffas. Endast svenska skall, med undantag för till exempel språklektioner, tillåtas som samtalsspråk i skolan.

  Utan demokratiska fri- och rättigheter, som gäller för alla, finns ingen demokrati. /…/

 8. Varför skriver du inte ett inlägg om Vänsterpartiets och Socaildemokraternas antisemetism.
  Varför är borgeligheten så feg och lam. Varför inte en artikel om deras kopplingar till antidemokratiska organisationer. Vänsterpartiet har tydliga kopplingar till både RKU och syndikalisterna.Inte så konstigt att ni ligger efter i opinionen om ni lägger allt krut på SD istället för s och v.

 9. Varför skulle jag göra det? Beskriv gärna antisemitismen inom Socialdemokratin för mig.

  Sedan undrar jag vad du menar med ”ligger efter i opinionen”?

 10. Andreas Malm är en islamist-sympatisör och är knappast en person som kan förväntas ge en objektiv bild av sina motståndares åsikter. Att du avfärdar personer som t.ex. Ayaan Hirsi Ali och sätter större tilltro till Andreas Malm säger väl allt …

  Sen handlade inte diskussion om det finns kristna, muslimer, sossar, moderater, Sverigedemokrater osv. som är totalitära och antidemokratiska, utan om deras ideologi i sig är totalitär och antidemokratisk! Studerar man Islam närmare så framgår det utan tvekan att den är just en totalitär och anti-demokratisk ideologi, som sagt var, läs vad som står i Koranen och Haditherna! Här finns en bra introduktion:
  http://www.flashback.info/showthread.php?t=401166
  http://www.flashback.info/showthread.php?t=455827
  Naturligtvis finns det en del skillnader mellan olika inriktningar, men de är inte av någon avgörande karaktär. Anser du att sharia-lagar är förenligt med demokrati och mänskliga rättigheter eller hävdar du att sharia-lagar inte är en del av Islam?

  Att gratis tolkar, gratis hemspråksundervisning, samhällsinformation på hemspråket osv. skulle vara demokratiska fri- och rättigheter är ju ett rent bisarrt påstående! Flyttar du till t.ex. USA eller Indien kan du knappast förvänta dig att de tillhandahåller gratis tolkar, gratis hemspråksundervisning och samhällsinformation på svenska, anser du då att de kränkt dina ”demokratiska fri- och rättigheter”?

 11. Roger Svensson.

  Då du sympatiserar med främlingsfientliga läror kan du knappast förväntas ge en objektiv bild av vare sig islam eller politiska ideologier.

  Tunn argumentation du har, Roger. Du förringar och du föraktar och du är här på min blogg ett lysande exempel på främlingsfientlig argumentation.

  Det säger väl allt!

 12. OK, då är vi på banan igen då!

  Eftersom du känner dig nödgad att ta till halmgubbar och ad hominem i stället för att diskutera sakfrågan så är det nog snarare du som har tunn argumentation …

  Jag har aldrig hävdat att jag skulle ge en “objektiv” bild av Islam, bara uppmanat dig att faktiskt själv studera deras heliga skrifter samt lyssna till bägge sidor och inte ta Andreas Malms åsikter som den absoluta sanningen.

 13. Anders, bosätt dig i nåt mångkulturellt ghetto typ tensta,
  Rinkeby eller Rosengård i Malmö istället för attsitta här och gnälla på folk som går över till SD, eller som ger SD mer och mer Credit. Om
  inte Sossarna lovade mer i bidrag så
  skulle SD få 25-30 procent av rösterna
  ,men det fattar väl inte en mångkulturalist som du.

 14. hof
  Jag har bott i Rinkeby, trevligt ställe och jag började inte tycka illa om folk för det.

  Var bor du?

  PS.

  Jag gnäller inte i första hand på folk. Jag gnäller på SD.

  DS.

 15. Överallt på nätet där det finns kritik mot Sd dyker Roger Svensson upp till dess försvar, hur hinner han med? Han är överallt och hela tiden på tårna för att försvara ett parti som han själv inte tillhör?
  Han är välödigt insatt för att inte tillhöra detta parti och spelar rollen som djävulens advokat kanonbra!

 16. Hej Bosse!

  Jag har gjort samma iaktagelse som du. Vad jobbar han med, tro? Dessutom så länkar han till främlingsfientliga och rasistiska exilen vid varje inlägg.