SvD/Sifo mäter temperaturen i EU-valet. Det visar sig att de stora partierna förlorat mark en del på sistone. Miljöpartiet går starkt och det är bra. S borde kunna göra bättre från sig än så här.

Sedan SvD/Sifos EU-mätningar inleddes i slutet av april har M förlorat 5 procentenheter av sitt väljarstöd. Under samma period har också Socialdemokraterna fallit tillbaka. SvD

Värre går det för det riktigt små, Kristdemokraterna hamnar helt utanför liksom Junilistan. Sverigedemokraterna syns inte till. Har väl ersatts raketen Piratpartiet som faktiskt verkar ta ett mandat. Detta är starkt gjort och får jag väl säga välkommet. Över huvudtaget tycker jag att om dessa siffror står sig, vilket kan vara mycket osäkert är lite av ett önskeresultat.

Jag kan i och för sig känna för KD’s Ella Bohlin, som jag tycker kör en bra personvalskampanj. Vi delar åsikter i en del frågor. Framför allt gäller det synen på alkohol. Nu är hon dock med i ett parti som fortfarande har svårt med att ta avstånd från kränkande åsikter.

”Kristdemokraterna har fortfarande på en av sina hemsidor kvar det dokument [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][doc] som beskriver homosexualitet som “perversioner” och “diskriminering av ett värnlöst barn”.

Länk: Alliansfritt Sverige – Kd: “Homosexualitet är perversioner”.

Läs också varför Claes Krantz tänker rösta på socialdemokraterna i valet till EU-parlamentet.

Media:
SvD: M backar inför EU-valet
DN: Nedåt för S och M inför EU-valet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , och annat intressant.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2 Responses