Ännu en mätning, SvD/Sifos väljarbarometer för februari – som indikerar på övertag för vänsterblocket. De börjar bli många nu, mätningarna som pekar på kraftig vänstervind.

Lönebeskedet i januari fick inte väljaropinionen att vända. Det kraftiga underläget för den borgerliga alliansregeringen består. Moderaterna ligger nu 2,2 procentenheter lägre än valresultatet i höstas och jämfört med väljarbarometern för ett år sedan är det fyra procentenheter lägre, skriver SVD idag.

Regeringens politiska strategi ter sig alltmer synlig för allt fler väljare och missnöjet växer. Det är hoppingivande samtidigt som det är långt kvar till valet 2010. Under tiden hinner moderaterna förändra det politiska landskapet ordentligt i Sverige. Det innebär också att vi socialdemokrater får anpassa oss en del till den verkligheten. Ett exempel är att det är i stört omöjligt att lova att återställa a-kassan vid ett eventuellt makttillträde för (s) 2010.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , .

5 Responses

 1. Politik handlar i första hand om sunt förnuft. Socialdemokraterna har förlorat både sitt sunda förnuft, sitt förstånd, väljarnas förtroende och makten.

  DETTA gillas skarpt av de uppskrämda soffliggarna som med sin politiska analfabetism lyfter fram oppositionen som deras självklara val. När de upptäcker att den sittande regeringen är bättre än den regeringen som satt innan de väcktes kommer de obönhörligen att somna om igen långt innan valet 2010.

 2. Här var det grodor….

  Politik är för mig att vilja. Med politik kan man förändra allt … om man vill. Makten är förlorad tillfälligt men väljarnas förtroende har återvänt som vi kan utläsa av nära på dussinet mätningar.

  ”DETTA gillas skarpt av de uppskrämda soffliggarna som med sin politiska analfabetism lyfter fram oppositionen som deras självklara val. ”

  Ringaktning och cynism är också ett sätt att förhålla sig till världen.

 3. Du har helt fel, Anders Löwdin.

  Förtroendet för den sittande regeringen bara ökar. Den gamla S-regeringen får gå tillbaka till fornstora dagar för att uppmäta motsvarande stora förtroende som Alliansregeringen nu har. Detta är fakta.

  Det också fakta att socialdemokraterna skrämt upp soffliggarna ur sin rosenröda sömn för att skapa opinion. Detta är en simpel mobb; en missnöjesopinion som bara kommer göra S fall ännu mer smärtsamt…

 4. Vi pekar på två olika saker, du avser förtroendet för regeringen, det vill säga tilltron till regeringens förmåga att regera. Jag avser vilka politiska sympatier väljarna har.

  Olika undersökningarna mäter skilda saker, jag syftade på SvD/Sifos väljarbarometer för februari. Vilket torde ha framgått tydligt även för dig.

  ”soffliggarna som med sin politiska analfabetism” + ”Detta är en simpel mobb”.

  Det är en bedrövlig syn du har på väljarna …..

 5. “Det är en bedrövlig syn du har på väljarna”

  Soffliggare som slentrianmässigt väljer S utan att tänka borde avlägga IQ-test innan de får valsedeln hemskickad…