Det har gått lite sämre för moderaterna i opinionsmätningarna på senaste tiden. Vad kan det bero på? Otydlighet och bristande ledarskap, kanske? Vaga kandidater att välja på till EU-parlamentet?

I går kommenterade statsvetaren Stig-Björn Ljunggren det hela med att konstatera att partiet saknar bra kandidater:

Han säger:

– Flera som lanseras har ju redan suttit nere i Bryssel och främst utmärkt sig genom att rösta lite konstigt. De saknar profiler, har ingen fråga att driva och saknar dessutom knorr. Det är ett underbetyg för Moderaterna som under EU-ordförandeskapet också borde vilja ha det här viktiga uppdraget, säger Stig-Björn Ljunggren. EXP – Moderaterna fortsätter att backa

Och studerar man den rapport med reformförslag till EU:s arbete för stabila finansmarknader, som herrarna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt presenterade igår, som jag kommenterar här så kan man inte undgå att fundera på vad som är fel.

Är verkligen inte Gunnar Hökmark, moderaternas toppkandidat till EU-parlamentet och Anders Borg moderaternas ekonomisk-politiske talesperson överens om vilken moderat politik som ska föras i EU-parlamentet?

I gårdagens rapport för moderaterna fram förslag på mer regleringar av det finansiella systemet:

Moderaterna förespråkar skärpt och i vissa fall ny reglering av det finansiella systemet. Partiet vill ha ökade kapitalkrav, diskutera frågan om likviditetskrav, ta i med hårdhandskarna mot skatteparadis samt pröva ökade sanktionsmöjligheter för övervakande myndigheter. KK – AB Ledare

Detta är inget som Gunnar Hökmark ridit till storms för tidigare. Han har rentav direkt motsatt sig reformförslag på detta område. Om vi nu dristar oss till att diskutera moderaterna i begreppen ”gamla” kontra ”nya” moderater så vet vi väl var vi ska en man som Gunnar Hökmark?

Varför skickar man en begagnad moderat till Bryssel, Fredrik Reinfeldt?

Men nu till något helt annat.

Idag har jag läst att Johanna Graf – ska rösta på en kvinna i valet till EU-parlamentet. Att det skulle bli socialdemokraterna var ju givet för Johannas del. Hon är ju inte för inte oppositionsråd för (s) i Solna. Men nu tycks det också luta mot en kvinna. Läs hennes inlägg här!

Bloggar:
Peter Andersson – En mätning får inte bromsa valspurten!
Johan Ulvenlöv – Många röster för (S) i progressiv bloggosfär.
Politikerbloggen: AVSLÖJANDE: Kritiserat företag kopplas till moderaterna.
Peter Gustavsson – Jag kryssar Anna Hedh för att fortsätta förnyelsen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , och annat intressant.

2 Responses