Senator Barack Obama säkrade natten till idag sin presidentnominering. Ett historiskt ögonblick och jag tror faktiskt att vi nu får se en demokratisk president nu i november. Jag tror att kampen mot John McCain till och med kan bli lättare än den mot Senator Hillary Rodham Clinton. Obama har kunnat engagera på ett sätt ingen tidigare kandidat lyckats med. Han har vunnit de unga med en utmärkt kampanj, en kampanj till stor del baserad på Internet och dess möjligheter. Han är med andra ord en ny politiker som förstår att använda den nya tekniken rätt.

Senator Barack Obama står för förnyelse. Något USA och världen verkligen behöver. John McCain står för traditionell amerikansk politik, med interventioner, Guantanamo Bay och antiterroristkampanjer i första rummet. Dessutom är han gammal 😉

I höst går världen mot en ny vår.

Avslutningsvis så lämnar Hillary Clinton kampanj mycket att önska. Framförallt har hon framstått som någon som inte skyr några som helst medel för att nå makten. Hon har inte ens den goda smaken att verkligen se slaget förlorat när det är över.

———————————————————————————————————————–
Under strecket noterar jag att Jonas skriver om USA som nu inför nya inreseregler och om att det idag är 19-årsdagen av massakern på Himmelska fridens torg 1989. Claes Krantz skriver om Dick Erixons korståg mot Uppsala Nya Tidning (UNT).

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN2, Aftonbladet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant.

6 Responses

  1. Efter Obamas tal inför AIPAC igår står det klart att det inte blir någon som helst förändring av USA’s utrikespolitik. Det nya var att Obama vill fördriva palestinierna ut ur Jerusalem så att Jerusalem blir Israels odelade huvudstad. Till skillnad från McCain så vill han tala med Iran innan han kärnvapen bombar dem och antagligen tar han hem trupperna från Irak inom 100 år.

    Det enda som kommer att förändras i vita huset om Obama vinner valet är presidentens hudfärg. Vi får också en snyggare och mer välklädd president som har en vacker hustru och söta barn som kan vinka till oss i TV när Obama håller sina inspirerande tal om Hope and Change samtidigt som konflikterna i världen rasar vidare och energikrisen, klimatkrisen, miljökrisen, finanskrisen, överbefolkningen, skogsskövlingen, utfiskningen, matkrisen, svält, sjukdomar, etc fortsätter som vanligt. Varför är blir vi så entusiastiska över det?