Det är mycket roligt att konstatera att Kommunal lyckades så bra i sin avtalsförhandling med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. 13,8 procent över en treårsperiod och LO-samordningen med en jämställdhetspotten verkar också ha slagit väl ut. Här hos Kommunal liksom tidigare hos Handels och Hotell & Restaurang. Helt rätt att de lågavlönade ska premieras i tider när svensk ekonomi går som tåget. Fast det lär ju andra ha delade meningar om, tyvärr.

Jag är själv verksam inom avtalsområdet då jag arbetar timmar inom psykvården. Därför passar jag på att också säga grattis till mig själv…..

God helg på er för övrigt!

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , , .

10 svar

 1. Jag arbetar inom Brommas Stadsdelsnämnd och är väl rätt så nöjd, även om vi borde fått så mycket mer. Jag ställer mig också frågande till varför inte Kommunal kräver grattis lunch och arbetskläder till oss inom förskolan. Vi måste betala för vår lunch trots att den ”äts” (hur mycket man nu får i sig) på arbetstid samtidigt som två tjog ungar tjuter, slafsar, spiller, gråter och ska ha mer. Våra egna kläder slits under arbetet men det enda vi erbjuds är varma jackor. Hur är det på sommaren och inomhus? Slits inte kläder då?
  Jag vill ha slittåliga arbetsbyxor och inneskor från kommunen! Som det är nu måste jag köpa dem själv.

  Barnskötaren, stolt men inte nöjd!

 2. Hej Omsorgaren!

  Tack för din kommentar. Kul att du jobbar i Bromma, tycker jag förstås! Vidare tycker jag dina önskningar om ”fria” arbetskläder är rimliga. Luncher vet jag inte, måste titta på ekonomin där. Men pedagogiska luncher kräver sin personal, det är helt klart.

  Kämpa på, ni gör ett bra jobb i förskolan i Bromma. Det vet jag då jag följer verksamheten noga….

 3. Min morsa jobbar på en kommunal förskola på Kungsholmen och de har gratis (pedagogisk) lunch. Varför inte vi? Decentralisering är bra, och varje stadsdelsnämnd/enhet/förskola ska få utveckla sin pedagogik och arbetssätt ganska fritt och i sin egen takt. Men självklara förmåner som gratis lunch om vi äter med barnen borde krävas centralt och rikstäckande.
  Om det finns för lite pengar ska vi fan ha mer pengar ur budgeten. Hela sektorn behöver sjukt mycket mer.

 4. Ok, det var ord och inga visor.

  Jag pratade med min fru som är lite mer insatt, arbetar också inom barnomsorgen och hon var inne på din linje.

  Visst, sektorn behöver pengar. Men mindre kommer det att finnas framöver då vårdbidrag, avknoppningar och utmaningsrätten dränerar den kommunala förskolan. Tyvärr!

  Nu har vi världens bästa förskola. Om ett par år är det sannorlikt något annat. Ta bara den saken att förskollärarna inte jämställs med dem andra lärarna i exempelvis ska dem inte kunna forska som dem andra lärarna föreslås kunna i den nya utbildningen.

 5. Schysst avtal, det tycker jag med. Problemet är bara den bristande kopplingen till den kommunala budgeten. I min hemkommun Solna får ALLA nämnder en 2-procentig uppräkning varje år, varken mer eller mindre. Så har det varit i flera år nu. Följden blir, att om de anställda ska få sina avtalsenliga löneökningar, måste de själva betala dem i form av färre kollegor. Detta blir ju den naturliga följden när löneökningarna överskrider den allmänna budgetuppräkningen. Man kan inte spara så värst mycket mer på lokaler eller material, utan det är personalposten som är den största.

 6. Katastrofavtal
  Kommunal sviker de svagaste medlemarna.
  175 kr är garanterade år 2 och 3.
  175 kr !!!
  Allt kommer att gå till de som snackar mest, ögontjänarna, lismarna, rövslickarna.
  Nej fy fan.
  En statlig a-kassa så fort som möjligt, så kan man gå ut ur Kommunal.

Kommentarer är stängda.