Säpo lägger ner sin förundersökning om de så kallade tsunamibanden. Ingen misstänker brott och alla band finns där dem ska. Hovrättspresidenten Johan Hirschfeldt och Katastrofkommissionen håller fortfarande på och tittar på innehållet på banden. Kanske finns det någonting där, kanske inte? Hur som helst är banden inte föremål för någon brottsutredning längre. Denna soppa blir tunnare och tunnare.

Magnus Ljungkvist skriver utförligt om detta.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , , .

4 Responses

 1. Ja nu har Alliansen använt sig av tsunamibanden två gånger för att få bort uppmärksamheten från sin politik. Första gången var det Tv-licenser och och barnflickor.
  Andra gången så var det även då Reinfeldts och deras utländska flickor som var på tapeten, då var en skriven hos dem och arbetade i samma kommun som Filippa är Kommunalråd. Trots att hon saknade arbetstillstånd. Lagarna gäller tydligen inte alla.
  Konstigt att journalisterna bara släpper så fort något annat dyker upp. Bandenhar i allafall varit bar som dimridåer!
  Läs gärna min blogg och kommentera!

 2. Bloggen Bent har redan kommenterat, jag håller med. (s) tar alla chanser att blanda bort korten, ingenting har ändrats: banden sparades, trots order från (s)-styrda chefer att de skulle förstöras(!)

  Den socialdemokratiska dementimaskinen försöker låtsas att banden som registrerade vad (s)-styret gjorde och inte gjorde under julhelgen 2004 egentligen inte finns, att de bara är ett påhitt av Reinfeldt. Om banden var 150, 200 eller 250 stycken är uppgifter som kommer från departementstjänstemännen och inget som Reinfeldt hittat på.

  Men banden finns kvar, trots alla försök att undanröja dem, så man kan verkligen undra _varför_ (s) var så ivriga att röja dem ur vägen…

  http://bloggenbent.dagenspolitik.se/modules/wordpress/2007/03/16/dementimaskinen-i-full-verksamhet/

 3. Per, vi får väl se om det finns några kort att blanda bort över huvudtaget. Sanningens minut närmar sig, Katastrofkommissionen jobbar på för fullt.

  Minnesvärd var i alla fall presskonferensen i höstas. Vi får hoppas att Hirschfeldt verkligen hittar något som han kan ge Reinfeldt

  Se också, 30 tsunamiband har försvunnit, Svd.