reinfeldt_bush_election_campaign_2000

Då har vi något gemensamt i alla fall. Kul. Jag gillar honom skarpt, Obama alltså men jag tror han får svårt att vinna mot Hillary Clinton, tyvärr.

Bilden ovan visar Reinfeldt som en glad deltagare i Bush valkampanj år 2000. Tänk vad man kan ändra sig och det är väl tur. Varför ska inte politiker kunna ändra sig från en tid till annan?

Den retoriska vänstersvängen som Reinfeldt & Co har gjort på 2000-talet är anmärkningsvärd. Synd bara att det inte motsvaras av praktisk politik. För här och nu har vi den alldeles vanliga högerpolitiken, systemskiftet och försämringarna i välfärden som högern alltid har drömt om.

– Det är svårt att gå emot sin egen politik, sade han vid en träff med riksdagsjournalister på tisdagen, länk DN.

Den politik Reinfeldt talar om är i många stycken en annan än den politik den moderat styrda regeringen praktiserar eller för att inte tala om den politik moderaterna på landstings och kommunnivå praktiserar.

Maken till skenhedlig ledare och ledande parti har väl konungariket Sverige aldrig haft. Vi har fått höra att ”Nu utvecklar vi välfärden” och ”Äntligen har Sverige fått en arbetarregering”.

För att kunna vända det stora opinionen till sin fördel krävs det nog inget mindre än att Reinfeldt & Co börjar tala sanning. Borde egentligen vara rätt enkelt, eller hur?

Förresten, hur gick det med tävlingen ”Sveriges bästa arbetare”? Jag har inte hört något om något resultat. Eller var priset för fjuttigt tro, en lunch i riksdagshuset tillsammans med vår arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin?

Läs även vad andra tycker om presidentkandidaterna, länk SvD.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterat]

Samtidigt som Reinfeldt går ut och stöder den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama är de nya moderaterna medlem i den konservativa internationalen eller som den mera korrekt heter International Democrat Union (IDU). Moderaterna och republikanerna är syskonpartier med andra ord och det är ingen nyhet. Men frågan blir då varför Reinfeldt stöder Barack Obama istället för John McCain, som exempelvis den moderata riksdagsledamoten Göran Pettersson stöder?

Jag tror helt enkelt att ett stöd för den ”hetaste” demokratiska kandidaten är bra mycket mer gångbart bland oss svenskar än ett stöd till en konservativ republikan. Reinfeldt har hitintills visat att han föredrar en radikal fernissa över det mer sanna högeridealet, att han sen ratar kandidaten ur sitt systerparti ”over there” kan säkert Reinfeldt och övriga moderater leva med. Tips från Tommys Tankar.

[/Uppdaterat]

Detta inlägg är pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , .[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

4 Responses

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face