Han säger apropå socialdemokraternas kampanj:

- Vi förhåller oss till människorna i Sverige. Socialdemokraterna väljer att i stället förhålla sig till vad vi gör, säger han.

Maken till förljugen man och rörelse finns väl inte. Plötsligt så minns vi bilen full av moderater från valrörelsen 2006. Eller varför inte hela det nya arbetarpartiet.

Moderaterna har inte klarat av att stå på egen hand, vattnat sin egen traditionella värdekonservatism utan var inför valrörelsen 2006 tvungna att helt göra om sitt budskap. Triangulering heter det på finare språk. Ytan är ny men innehållet i politiken är gammalt. Samma gamla högerpolitik. Resultaten ser vi idag tydligt med bland annat ökade socialbidragskostnader och ungdomsarbetslöshet.

Länk: DN.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , och annat intressant.

11 Responses

 1. Ja det hade nog blivit myyyycket bättre med en socialistisk regim; massarbetslöshet, skenande skatter och bidragsorgier, ett samhälle där “Alla skall ha det precis lika dåligt”…. Är det någon frisk och sansad person som tror att något annat blir resultatet av sossestyre???

 2. Ungdomsarbetslösheten har minskat sedan alliansen tog över. Den som påstår något annat ljuger.

 3. I er helsidesannons i DN påstår ni att “långtidsarbetslösheten bland ungdomar har tredubblats, att socialbidragen ökar i nära hälften av landets kommuner och att jobbtillväxten tvärnitar.

  Hur ligger det då till? Vi går till de källor som ni anger för dessa påståenden: Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen och Finansdepartementet

  Långtidsarbetslösheten bland ungdomar? Arbetsförmedlingen skriver följande i augusti 2007:
  “För ungdomarna har nivån på ett år gått upp från 1 700 till 7 100, beroende på omfattande nedskärningar i flera program med aktivitetsstöd.”
  De tillfälligt ökade siffrorna berodde således på att dessa ungdomar tidigare, enligt sedvanlig socialdemokratisk praktik, gömts undan i “åtgärder”. Efter valet kom de verkliga siffrorna fram i ljuset. Ert påstående om “tredubblad långtidsungdomsarbetslöshet” var inte sant ens då och är det ännu mindre nu.
  http://www.ams.se/GO.ASPX?AP=75022&A=75022

  Hur går det då i verkligheten med jobben för ungdomarna? Så här skriver SCB i sin Arbetskraftsundersökning för 3:e kvartalet 2007:
  “Bland ungdomar 16-24 år var sysselsättningsökningen 8,8 procent, vilket innebar 45000 fler sysselsatta ungdomar jämfört med tredje kvartalet 2006. Ökningen för ungdomar som har pågått sedan sommaren 2006 är den kraftigaste som uppmätts i Arbetskraftsundersökningen (AKU) sedan mätningarna började 1963. Under de senaste fem kvartalen har ökningen varit i storleksordningen 8-12 procent per kvartal, eller 35- 45 000 fler sysselsatta.”

  I verkligheten så får alltså ungdomarna jobb i rekordfart. Men ni har inget lärt från valrörelsen och ert förkrossande valnederlag. Ert allt överskuggande mål är fortfarande att manipulera arbetslöshetssiffrorna så att de passar era syften, det är inte att fler människor faktiskt får arbeta och kan försörja sig själva. Fortsätt så, så vinner vi enkelt nästa val också.
  http://www.scb.se/statistik/AM/AM0401/2007K03/AM0401_2007K03_SM_AM11SM0704.pdf

  Socialbidragen då? Där “glömmer” ni att tala om att socialbidragen _minskar_ i en majoritet av landets kommuner. Mellan 2006 och 2007 minskade socialbidragen totalt med 4%…
  http://www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/F05326B8-2186-4F22-A1C5-813F82023921/10033/2008441.pdf

  Jobbtillväxten tvärnitar? Tja, ett annat sätt att beskriva det är att antalet jobb stadigt fortsätter att öka, dock inte i samma extremt höga takt som den första tiden då våra reformer slog igenom. Sysselsättningen ökar varje år fram till 2011.
  http://regeringen.se/content/1/c6/10/28/08/9bac7fd3.pdf

 4. Per!

  Av döma av oppinionen så är det inte många som tror på er och ert sätt att räkna. Hur ska ni kunna övertyga folket?

  Läs gärna min senaste postning, om Anders Borg och artiklarna i Realtid.se. Det är inte mycket regeringen har lyckats med annat än att rida med på den höga konjunkturen.

  Per, tecknen är många på att nu vänder det. Redan nästa år kommer hälften av landstingen att gå med underskott, spår SKL, exempelvis. Fortfarande ökar arbetstillfällerna men i höst bedöms trenden vända och då kan man ju fråga sig om er politik inte skulle hålla hela vägen? Om inte er politik är bara är en politik för högkonjunkturer?

  Vi får se hur det står till med det hela ganska lagom till nästa riksdagsval, tror jag.

  Tjing fr.
  Anders

 5. Mattias:

  “Ja det hade nog blivit myyyycket bättre med en socialistisk regim; massarbetslöshet, skenande skatter och bidragsorgier, ett samhälle där “Alla skall ha det precis lika dåligt”…. Är det någon frisk och sansad person som tror att något annat blir resultatet av sossestyre???”

  – – – – –

  Ja. Genomför de sin hypotetiska rättvisepolitik hela vägen, utan sina sedvanliga halvmessyrer, så tror jag inte att det du nämner kommer att ske.

  Men även om det du säger SKULLE ske (vilket jag inte förstår varför eftersom det DE FACTO inte har skett hittills) så skulle jag föredra jag det framför ett moderat-Sverige med massarbetslöshet, skenande hetsjakt på de sämst ställda, bidragsorgier och skattesänkningar till de rika och försämrad standard för den offentliga sektorn.

  Att jag inte litar på sossarna har dock helt andra orsaker, nämligen att sossarna för en väldigt borgerlig politik för närvarande.

  En demokratisk marknadsvänlig (ej marknadsstyrd) socialism, oavsett om vi kallar den socialdemokrati eller ej, är vi däremot många som tror på. Om du inte har insett det bör du nog ta av dig dina borgerliga skygglappar, öppna ögonen och känna doften av rättvisemärkt kaffe i dina näsborrar.