Idag råder det partiledardebatt i riksdagen och i TV24 för alla oss som inte får plats riksdagens kammare.

Det fälldes några kommentarer om det nu stigande inflationen, som nu är fyra procent, enligt SCB från både Fredrik Reinfelt och Mona Sahlin. Reinfelt menade att regeringen inte hade del av den ökande inflationen utan att det är omvärlden som är orsak till detta fenomen. Vidare tycktes han anse att inflationen inte var något att bråka om utan att det mera rörde sig om en fördubbling av priset på citroner.

– Menar Mona Sahlin att inflationen är av regeringen skapad? Är det så att det fördubblade priset på citroner, det vill säga den enskilt högsta ökningen vi har sett, har skapats av oss genom någon särskild åtgärd i Sverige? Den bedömningen av ekonomisk politik är ni rätt ensamma om, sa statsministern

Däremot så tycktes Reinfeldt ta åt sig äran av att jobben blivit fler i vårt land här under en tid. Den goda konjunkturen, tycks inte ha så mycket med den saken att göra, tycktes statsministern mena.

Själv anser jag att nu händer något med svensk ekonomi och det är jag inte ensam om tyvärr. Vi får dagligen tips och råd hur vi ska bete oss nu när inflationen och räntor stiger. Senast idag meddelas att taxeringsvärdena ökar kraftigt. Reallönesänkningar för första gången på 10-12 år är heller inget glädjas över.

Mona kontrade kärnfullt:

Det är inte citroner Fredrik Reinfeldt, det är löneminskningar, det handlar om ränteökningar, det handlar om oro ute i radhus och lägenheter runt om i Sverige. Välkommen till verkligheten, Fredrik Reinfeldt.

Trots Fredrik Reinfelts tal och slutsatser om citroner eller kanske tack vare så ser det fortfarande surt ut för den borgerliga majoritet i opinionen. Idag presenterades SCB:s stora vårmätning. Klyftan mellan blocken verkar mycket stabil, 15,6 procentenheter plus för det röda laget. Vidare ligger främlingsfientliga sd på 2,8 procent, mot cirka 2,9 i november enligt SCB.

Avslutningsvis så lovade Mona Sahlin också att reparera a-kassan till 80 procent.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant.

DN1, DN2, DN3, SvD1, SvD2

——————————————————————————————————–
Unders strecket så kommenterar Erik Laakso Reinfelt försvar för den odemokratiska signalspaningslagen.

4 Responses

  1. Pingback: In Your Face
  2. Pingback: In Your Face