Den så säkra kärnkraften har sina tekniska brister. Om inte annat så visade Forsmarksincidenten härförleden sig vara bra mycket allvarligare än man först trodde. Den allvarligaste hittills i ett svenskt kärnkraftverk. Statens kärnkraftinspektion skärper nu kraven för att Oskarshamns reaktor ska få starta, de stängdes efter Forsmarksincidenten. Dessa reaktorer har liknande säkerhetssystem som dem i Forsmark.

Jag undrar kort hur många centerväljare som liksom jag är oroad av dessa tekniska brister? Det brådskar med utvecklingen av förnybar energi.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om kärnkraften och kärnkraftavvecklingen.

Ekot om Forsmarksincidenten

2 Responses

 1. Säkerhetsbrister är alltid oroväckande men det viktigaste är att ställa frågan vad säkerhetsbristerna rimligtvis kan leda till.

  En tjernobyl liknande händelse är totalt fysiskt omöjligt
  http://gronarealisten.blogg.se/1174220846_krnkraftvntande_katas.html

  Det värsta som kan hända är något liknande TMI(Harrisburg). En total härdsmälta. Men en härdsmälta innebär inte någon risk för omgivningen. Därför finns det ingen anledning att gå och vara rädd för att kärnkraften kan skada svensk miljö eller vår hälsa. Det är helt enkelt omöjligt. Det brådskar med utveckling av ny teknik för att producera energi av en anledning. För att ersätta fossila bränslen. Därmed borde vi också vara med och utveckla generation 4 reaktorerna som är passivt säkra i alla lägen och därmed inte kan varken skena eller få härdsmälta.

  På tal om passivt säkra kraftverk. Hade det inte varit för propagandan mot kärnkraft hade vi troligen haft några PIUS/SECURE reaktorer nu. En brilliant svensk design på en totalt felsäker reaktor.

  för mer läsning om kärnkraft, dess säkerhet och strålning.
  http://www.mfk.nu