Idag faller mina ögon på två nyheter.

Först rapporterar SR Västmanland att antalet havsörnar har blivit fler. Vilket naturligtvis är mycket glädjande. Nu visste jag i och för sig detta att örnarna numera har det bra och ökar i antal. Nästan varje gång jag är i min barndoms trakter längst ute på Södertörn, utmed havet så ser jag havsörn numera. Det är häftigt.

Däremot så är det en nyhet för mig att det tydligen sker en invandring av örnar vintertid österifrån. Att det är många finska och ryska örnar som uppehåller sig här i våra trakter. SR rapporterar att det under lördagen när fåglarna räknades, observerades 130 havsörnar och fem kungsörnar i mälarområdet. Kul med turister, även sådana med fjädrar.

Nästa ämne som fångar mina ögon är att ifrån och med idag måndag så sänker regeringen a-kassan. Tidigare har ersättningen varit 80 procent av lönen men nu kommer den att bli 70 procent efter 200 dagar och 65 procent efter 300 arbetslösa dagar. Tuffa dagar väntar de som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Undrar just hur det ser ut i Finland och Ryssland? Dags för göra en omvänd rörelse österut kanske, åtminstone till Finland, som har ju hyllats under en lång tid här i landet borde kunna bli en aktuell upphållsort.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , .

2 Responses

  1. Prova Estland, där hade de 11% tillväxt förra året och det liberala reformpartiet har fördubblats i storlek.

  2. Jag misstänker starkt att Estland saknar rimliga ersättnings nivåer och trygga arbetslivslagar så det är inget alternativ. Att fly från våra nyliberaler till deras nyliberaler tjänar inte mycket till.