Nya orättvisor

Har ni sett moderaternas kampanj i bland annat Stockholms tunnelbana? På stora tavlor illustrerar man vad man tror sig uträttat under sina två år vid makten. Ofta en liten röd stapel å ena sidan medan den blå stapeln å den andra är betydligt högre. Gamla jobben kontra nya jobben och så vidare. Det är ett tappert försök att vinna tillbaka en förlorad opinion, ett försök mitt i mandatperioden i en tid då partierna redan börjat sätta de första konkreta planerna för de tre tätt efter varandra kommande valrörelserna, EU, kyrkan och riksdagsvalet.

Socialdemokraterna vill inte vara sämre och startar därför en motkamanj. Det är inte svårt att konstatera att mängder med grus har slängts in i det moderata regeringsprojektet på senare tid. Moderaterna och regeringen får allt svårare att regera, tycks det mig. Så det är ett utmärkt läge för en socialdemokratisk kampanj mot ett allt svagare regeringsalternativ.

Eller vad sägs om försvaret, krisen för åklagarmyndigheten eller att långtidsarbetslösheten bland ungdomar har tredubblats eller för att ta ytterligare ett exempel, socialbidragen ökar i nära hälften av landets kommuner.

Exempel långtidsarbetslösheten: Vid socialdemokratins sista år vid makten (oktober 2005-oktober 2006) minskade långtidsarbetslösheten bland ungdomar med 7 000 personer. Motsvarande moderaternas första år (oktober 2006-oktober 2007) då ökade långtidsarbetslösheten bland ungdomar med 3 900 personer. Källa arbetsförmedlingen.

Länk till kampanjen: ”nya orättvisor”.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och annat intressant.

————————————————————————————-

Under strecket hittar vi idag hittar jag idag Johanna Graf som skriver om en socialdemokrat som inte ler. Dessutom så är Johan Sjölander ordentligt förbannad på högern i Sthlms läns landsting. Avslutningsvis så gör Irmeli Krans mig uppmärksam på Gambias otäcka idiot till president.

10 Responses

 1. Pingback: In Your Face
 2. Länge sedan rättvisa och sunt förnuft rådde i detta numera upp och ner styrda Allians land vid namn Sverige.Inte undra på att många blir mer eller mindre kriminella när ledningen i landet redan tagit denna bana med en lag som de själva varit med och författat till sin egen fördel.

  “Some things never changes in life.Politicians and the ones who believe them.Always far from the truth and one step behind reality.”

 3. Rena pajaserierna i en tid då det är dags för alla dessa med briljanta ideer att verkligen genomföra dessa protester i verkligheten också och inte enbart genom att muttra för sig själv längre.Eller som mina granne från Irak sa för en stund sedan.”Jag är så djävla trött på det politiska myglandet i detta land så det står mig långt upp i halsen”.Vaaa,sa jag då,men de störtade ju ditt land varpå han tittade på mig med en kort kommentar.”Det gjorde dom med nyfiken utländsk hjälp men de sa åtminstone ifrån vilket de forfarande gör så att vad jag ser i Sverige är en sanslös parodi i dålig ryggrad hos folket” …. Jag kunde ju inte mer än att instämma i tider när dessa politiker i det närmaste pissar på folket.Kul med lite kulturella inslag i trappan då man får höra de mest egendomliga ting fråm håll där man inte alltid förväntar sig detta.

  Pelle

  “When HELL takes vacation they usually employ the Swedish Alliance Government.
  Thats why i guess its vacation time in this country all to often.”

 4. Pingback: No size fits all