Högern misslyckas i sjukförsäkringsfrågan och är i kris både i opinionen och mentalt. Det är gott så. Den människosyn som ordentligt för första gången denna mandatperiod flutit upp till ytan till allas beskådan de senaste veckorna är inte vacker. Som socialdemokrat och värnare av välfärden ska jag göra mitt för att synliggöra detta den tiden som är kvar av högerns mandatperiod.

I går gör Mona Sahlin sitt. Hon utmanar Fredrik Reinfelt på debatt och i och med detta kan vi väl påstå att valrörelsen har börjat på riktigt. Och sämre utgångsläge kunde de borgerliga inte få. En socialförsäkringsminister, Cristina Husmark Pehrson (M) som ville ”reformera” sjukförsäkringen på grund av:

Husmark Pehrson 15/8-07:

”De nya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betala regeringens skattesänkningar.”

Se fler bevingade ord från regeringens mest misslyckade minister just nu hos Ilsemarie, Ett hjärta rött. En sådan minister finner inte mycket nåd hos opinionen. Särskilt som hon både ljuger och skyller eget felande och velande på försäkringskassan. Det är rätt ynkligt och är naturligtvis ett stort misslyckande för borgerligheten.

Vi har Vattenfall och Maud och Saab och Maud igen. Det har varit tufft en tid för Stureplans egen galjonsfigur.

Och så har vi verklighetens folk, det vill säga våra heliga Kristdemokrater som verkligen hamnat under ytan eller under isen om man så vill då partiet inte når fyra procent-spärren i den senaste opinionsmätningen. Alliansfritt har förresten hittat en sådan där verklighetsnära KD-kvinna som tycker att:

”Feminismen är en socialistisk, anti-familjär, politisk rörelse som uppmuntrar kvinnor att lämna sina män, mörda sina barn, praktisera häxkonst, krossa kapitalismen och att bli lesbiska.”

Inte undra på då att högerns bloggare är trötta och missmodiga. Den moderata karamellen Mary drömmer om moderata framtidsvisioner och Kenta från Örebro han tar minsann inte ut några säkra segrar i förskott. Inte för någon……

Sådan tur att vi då har Mona i vårt lag. Nu utmanar hon högerns ledare. Hoppas att han vågar anta utmaningen. För det är ju lite si och lite så ibland. Exempelvis har Stockholms egen moderathövding Sten Nordin svårt med modet när Socialdemokraternas Carin Jämtin kallar till debatt. En knep han brukar ta till för att försöka komma i samma nivå som Carin är att klä ned sig, knäppa upp skjortan och lägga bort manschettknapparna. Jag vet faktiskt inte om den medicinen hjälper.

Nedan har vi då Socialdemokraternas Mona Sahlin på film och i text utmanades högerns Fredrik Reinfeldt. Och i och med det förklarar vi Valrörelsen för öppnad.


Välkommen till valrörelsen!

Uppdaterat
Svd har idag en intressant ledare vars rubrik är “Punktera Sahlins bubbla”. De kommande debatterna blir verkligen spännande.
/Uppdaterat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , eller annat intressant.

2 Responses