Många är vi som upplever att nu har det äntligen vänt och nu har vi vind i seglen igen. Den känslan kom smygande första maj och förstärks alltmer i den pågående valrörelsen.

Jag har aldrig hört en bättre Mona Sahlin än senast vid partiledardebatten den 20 maj i riksdagen. I går debatterade hon åter mot Fredrik Reinfeldt i TV4.

Här är några citat från bloggkollegor samt några länkar till tänkvärda kommentarer över debatten igår:

När Fredrik säger att kollektivavtalen är det viktigaste i den svenska modellen snackar han skit. Då slår Sahlin rakt på spiken när hon säger att Fredrik inte har någon erfarenhet av den svenska modellen. Och inte heller har han några erfarenheter om rättvisa, lika lön eller solidaritet. Men sakttesänkningar efter grupptryck i golfklubben, visst. Debattbevakning: Nu leker vi kull mot EU – Maja Norberg

En bra debatt, i huvvudsak. Ganska sakligt hållen även om Reinfeldt mycket medvetet och enligt order av strategerna “nämnde” Wanja i första meningen därför att dagens nyhetsrubriker talar skandal igen. Solklart ett sätt att på ett ganska fult sätt “kasta skit” på Mona. Mona mot Fredrik-debatt med rejäl Sahlinsk poängseger – Peter Andersson.

Länkar:
M-partistaten – Reinfeldt svarslös i Kvällsöppet.
Yazdanfar – Reinfeldt kallar att behålla skatter för att slösa.
Tord Oscarsson – TV-duellen Mona Sahlin var återigen mycket bra. Visade att politiskt ansvar kräver åtgärder för jobb och utveckling.
Alexandra Völker – R visar vad han (inte) går för.
Claes Krantz – Investera mot snåla i senaste TV-Debatten.
Haningeposten – Reinfeldt – Low Road to Highest Office.

Media:
DN.se – EU-debatt om bekanta ämnen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant.

2 Responses