Moderaterna och idrottsborgarrådet Regina Kevius, skär ner 10 miljoner på föreningsidrotten för Stockholms stad. Det är något mycket beklämmande när majoriteten inte har råd eller intresse av att upprätt hålla god hälsa bland våra unga medborgare.

Idag läser jag på Kent Perssons (m) blogg, Val vinns på egna meriter och visioner. Jag citerar:

“Debatten om var Alliansen och morgondagens borgerlighet ska ta vägen måsta sätta fart. De nya moderaterna är en framgångssaga som grundar sig i att M valde att göra sin läxa. M valde att förnya sig, ompröva sin politik och göra nya vägval. Förändringen har belönats av väljarna. De nya moderaterna har visat sig vara ett parti som kan omfatta alla och som tar dagens och morgondagens utmaningar på allvar. Med en trovärdig politik som är genomförbar uppfattar väljarna att M är ett parti som tar ansvar för alla.”

Högst intressant, tycker jag. Jag kan inte bli annat än alldeles hänförd över meningen “De nya moderaterna har visat sig vara ett parti som kan omfatta alla”. Menar karln allvar?

En definition av “alla” vore här på sin plats. Menas alla utförsäkrade, alla som inte har tillgång till a-kassa längre, alla ungdomar som saknar vettiga bostäder och arbeten, all föreningsverksamhet som nu går till spillo och för all del all kultur som nu ska utsättas för marknadskrafterna, eller vad menas egentligen med Alla?

Kent Persson skriver också i sitt inlägg:

“Ytterst handlar det om att kombinera politisk tydlighet med ett ödmjukt lyssnande”.

Det ska bli mycket intressant att se hur pass ödmjuk Stockholms idrottsborgarråd Regina Kevius blir av all massiv kritik mot de stora nedskärningarna för ungdomsidrotten ……

Aktuella bloggar:
Johan Westerholm – Socialdemokraterna och den enfaldiga journalistiken
Martin Moberg – Nu kan visst inte media vänta så värst mycket längre
Mats Engström – Varför Nuder?
Göran Johansson – Socialförsäkringsministern tänker

Media:
DN – Ungdomar får allt sämre kondition
DN – Rörelse på schemat varje dag
SR – Flera idrottshallar förfaller
Svd – Vad vill de som vann Waterloo
AB – Mickan och Fredde är de nya moderaterna
AB, Politikerkollen – Ökat stöd för Sommestad

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….

6 Responses

 1. Hej Fredrik!

  Nej, det är möjligt att man inte kan. Nu tror jag dock inte att det saknas stöd för en rimlig skattenivå i Sverige. En nivå som möjliggör välfärd även för dem som inte har det så fett.
  Det handlar mera om ett pedagogiskt problem och om oförmågan hos socialdemokratin samt övrig opposition att förklara nyttan av välfärdsstaten …

 2. Du missuppfattade mig. Kan man göra något själv utan att få pengar av farbror kommunen eller pappa staten?

 3. Klart man kan göra saker själv. Jag har hört folk som har operarat sig själva, blindtarmen tror jag att det var. Vidare har jag en kompis som påstår att han ska sätta upp Hamlet på stora scenen på Dramaten, hur enkelt som helst, säger han.

  Nä, jag skämtar bara …..

  Ja, jag har förstått att högern önskar att vi svenskar gör mera själv. Vi borde kunna stå på våra egna ben, tycker man. Det svåra här, tror jag är att välja rätt sorts föräldrar. Det är lite lättare att klara av saker då när ekonomi och trygghet är mer garanterad ….

  Tror du inte?

 4. Men helt seriöst, det handlade om ungdomsidrott eller hur? Hur mycket kostar en boll? När jag var barn gick vi ut själva och spelade boll. Mycket bättre enligt min åsikt..

 5. Helt seriöst, Fredrik så tycker jag att du är ovanligt fantasilös. “På min tid minsann, då jävlar”…… Ju förr desto bättre, eller hur säger man? Hur gör vi med gymnastiken – handstående mot garageporten, dubbel saltomotal från gungorna?

  Det finns ett mycket stort egenvärde i att aktivera våra unga i tidig ålder. På alla de sätt….. det förstår de flesta.