Arvid Falk hette journalisten i August Strindbergs roman ”Röda rummet”. Han var en typisk idealist och sanningssökare. Nu finns det en webbsida, startade den 18:e sep. en debattportal på nätet som heter Arvid Falk just efter Strindbergs romanfigur. Det är jag tillsammans med Rosemari Södergren (Kulturbloggen) och Erik Laakso som har startat detta projekt.

Vi startade Arvid Falk för att vi ville arbeta med opinionsbildning på Internet och söka ett alternativ till den etablerade mediavärlden, som bland oss bloggare även kallas för ”gammelmedia”. Eftersom majoriteten av medierna i Sverige ägs av krafter som står till höger på den politiska skalan kände vi behov av att skapa denna portal för debatt.

Man kan kalla vår typ av publikation för en social mediepublikation. Det som skiljer oss från vanliga bloggar är att det specifikt handlar om att kommentera nyheter och bilda opinion, att det är flera relativt oberoende skribenter, och att det är både bredd och kvalitet på de dagliga inläggen.

Arvid Falk är en debattportal för arbetarrörelsens röster kan man också säga om vår skapelse.

Så nu har jag mycket att göra men jag kommer att ändå att försöka fortsätta att skriva här på min personliga blogg. Här kommer det att bli mer från Bromma, mer lokal politik samt något om trevliga kulturyttringar.

Nedan listar jag tre inlägg från Arvid Falks två första veckor på nätet:

Svart september
Överlever partierna nya folkrörelser?
Gudmundsons medicin mot sverigedemokrater

Arvid Falk och andra godhjärtade idealister heter webbplatsen och du hittar den på www.arvidfalk.se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant.

2 Responses

  1. Pingback: [ s-buzz ]