Nu har vi haft trängselavgifterna i drygt tre månader. Tre månader med bara positiva erfarenheter. Vi ser nu också hur opinionen svänger till trängselskattens fördel. ABC rapporterar om mätningen i mars som visar på en klar majoritet av länets invånare är för trängselavgifterna. Hela 49 procent är för medans 42 procent emot.

Frågan om trängselavgifterna är en vinna eller försvinnafråga i höstens val för både oss socialdemokrater och våra huvudmotståndare moderaterna. Med andra ord ser det mycket ljus ut för närvarande.

2 Responses

 1. “en klar majoritet av länets invånare är för trängselavgifterna”
  Nej, en majoritet är positiva till att det görs ett försök, du fick det rätt i rubriken.

  Man kan ju fråga sig varför du bryr dig om vad länsinvånarna tycker, deras åsikter är ointressanta enligt din boss i Stadshuset… Men när vi ändå håller på, här är en annan opinionsundersökning från länet: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=535391
  Oavsett vad invånarna tycker om trängselskatterna som idé tycker de att hanteringen varit skandalös, (s) kan inte räkna med att vinna röster på den, det handlar bara om hur stora förlusterna blir.

 2. Det är klart intressant att veta vad vår länsinvånare tycker. Det är också roligt att se att de blir alltmer positiva till försöket.

  Jag anser att våra länsinvånare har allt att vinna på försöket och tror på att de med tiden också upptäcker detta. Själv är jag uppvuxen i Nynäshamn och kan lätt föreställa mig pendlarens vardag då jag har varit en sådan själv en gång i tiden. Den tid minskade köer spar åt bilpendlaren från Nyäshamn är mycket värt. Sedan hoppas jag att också pendeltågseleändet löses snart.

  Den skandalösa hanteringen, ja. Det har högern nu pratat om i snart fyra år. De har pratat så mycket om detta och om trängselskatten att de själva glömt bort att föra en egen politik. Hur ska högern lösa Stockholms trafikproblem, Per? Har du några bra svar på detta?