Jag är just hemkommen efter en kväll och tidig natt med fältassistenterna i Bromma. Valborg är av tradition deras mest intensiva arbetspass. Så inte i kväll. Jag fick följa med när dem patrullerade hela Bromma efter ungdomar i utsatta situationer. Glädjande nog så hittade vi inga. Normalt är denna natt som sagt bra körig men i år måste flera faktorer samverkat för att få detta glädjande resultat.

Media har i år uppmärksammat alkoholfrågan extra mycket inför valborg och det kontrasterar något mot den verklighet vi faktiskt har ute bland ungdomen. Erfaren personal pratar faktiskt om en nedgång i konsumtionen av alkohol generellt bland de unga. Drickandet har koncentrerats något till en mindre grupp ungdomar som istället dricker större mängder skulle man kunna säga. Det kan man utläsa ur de drogvane-undersökningar som görs. Men det gör ingenting att media nu har vaknat och larmar om alkoholvanorna hos de unga. Det bidrar säkert till att hålla nere konsumtionen och sporra föräldrarna.

Sedan verkar polisen ha gjort ett mycket bra jobb ikväll med att beslata och hälla ut alkoholen som ungdomarna har med sig. Man har koncentrerat sig på tunnebanestationer för att där redan vid spärrarna ta den alkohol minderåriga har med sig. Avslutningsvis så var det lugnt ikväll, i Bromma, i Rålandshovsparken och vad jag hörde stora delar av övriga Stockholm. Schysst!

DN rapporterar dock om att det är stökigt i andra delar av landet.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , , .

3 Responses