Undertecknad i lokaltidningen

Ja, kampen fortsätter mot det nya avtalet. Den 11:e december kommer fullmäktige att ta beslut om det nya förlänga avtalet, sägs det. Förhoppningsvis hinner mycket hända till dess.

Värst i det nya avtalet är att det inte finns någon uppsägningsklausul. Detta är inte demokratiskt och väcker förutom mycket ilska också farhågor att detta ska bli politikens väg i fortsättningen. Folkviljan varierar som bekant och för att få största möjliga påverkan låser majoriteterna frågorna över mycket lång tid.

Förutom att avtala bort demokratin som moderaterna och de övriga partierna stadshusalliansen nu gör i fallet Bromma flygplats, noterat är att Centern är emot en förlängning, så uppvisar man något som liknar brända jordens taktik i flera andra frågor. Då de sätter igång processer som påverkar oss under lång tid och kan knappast göras ogjorda. Ett exempel är utförsäljning av allmännyttan, hyresrätter som blir bostadsrätter i allt större grad. Avknoppningar, utmaningar och upphandlingar i parti och minut som slår mot den kommunala servicen framöver. Snart är det väl stor brist på kommunala skolor exempelvis.

Åter till det föreslagna nya avtalet för Bromma flygplats där antalet flygplansrörelser utökas från nuvarande 65 000 till 80 000 per år i och med det nya avtalet. Axén Olin lovar bullerskydd för alla och en var. Hade hon tänkt täcka över bostadsområdena med cement tro, som de gjorde med Estonia? Luftfartsverket kommer inte att ha råd att genomföra de nödvändiga miljöåtgärderna framöver och det får vi brommabor lära oss leva med, tydligen.

Ovan ser ni undertecknad intervjuvad och avbildad i den lokala pressen, Mitt i Bromma. Här kan ni läsa vad som skrev i artikeln, ett tag till i alla fall. Länk till Mitt i Bromma.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterat]
Läs eller hör (!) gärna Vetenskapsradions inslag tisdagen den 25 september om flygets framtida miljöpåverkan.

– Teknikutveckling är både nödvändig och bra, men den kommer inte att leda till någon minskning av utsläppen på åtmistone 15 – 20 år, säger Lars B Johansson, ordförande i Flygets miljökommitté som ligger bakom rapporten.

[ slut på Uppdaterat]

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

8 Responses

  1. Jag håller ju inte alls med dig i sak men det du skrivit föranleder en annan reflektion. Om jag inte minns fel så fanns det långt gånget arbete för att – under socialdemokratisk ledning – försöka förhindra utförsäljningar av allmännyttan genom att bygga in någon konstruktion som skulle omöjliggöra detta. Nu blev det väl inget men är det inte samma andas barn när högern nu gör tvärtom – alltså försöker utnyttja dagens majoritet för at påverka beslutsutrymmet längre än innevarande valperiod?

  2. Jo, det kan man ju tycka. Nu är i och för sig allmännyttan och en miljöförstörande flygplats helt olika storheter. Dessutom vart det ett himla liv på moderaterna då när vi ”med alla medel” försökte rädda kvar lite allmännytta.

    Men visst, det är tråkiga sätt att driva politik på.

  3. Demokrati var det…
    Hur lång bindningstid har ni tänkt er för er föreslagna nedläggning av Bromma?
    Vilken uppsägningsklausul tänker ni lägga in där?