Planen fortsätter att dundra in över mitt huvud på sin väg till Bromma flygplats ett par kvarter bort. Har jag otur blir dem kvar till år 2038.

Tack moderaterna för den ovälkomna gåvan! Fast frågan är om inte klimatet gjort flyget omöjligt långt innan dess. 2038 är jag 75 år och jorden ser garanterat annorlunda ut. Moderaterna satsar på en i längden ohållbar politik.

De som flyttade till det nybyggda Minneberg på åttiotalet fick höra att Bromma flygplats skulle läggas ner. Det var själva förutsättningen för att överhuvudtaget få bygga bostadsområdet. Likadant var det när jag flyttade hit till Bromma och till kärleken 1992, Bromma flygplats var också då på väg bort. Trafiken minskade och skulle snart upphöra helt var det bestämt. Så kan det gå. Skulden till detta dribblande med folkviljan har framför allt moderaterna.

Primärt handlar det om livskvalitet för oss som bor i Bromma och omnejd. Att bo utan att känna oro för sin hälsa, för buller och miljöproblem. Det handlar också om att vi alla, även politiker bjuder till och ta ansvar för en framtida miljö där vi slipper att vara oroliga för ett allt sämre klimat.

Socialdemokraterna i Bromma och Stockholm är ute i kampanj denna vecka för en nedläggning av Bromma flygplats samt för ett behållande av Bromma närakut. Två centrala frågor för oss här ute i Bromma.

Möt upp, diskutera och fråga. Här är platserna och tiderna:

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , .

4 Responses

 1. Flygplatsen var där före dig. Om du inte står ut så undrar jag varför du inte flyttar någon annanstans.

 2. Jag tänker inte flytta för den sakens skull.

  Jag har rätt att tänka, tycka och agera för att miljön runt min bostad ska bli acceptabel. En rätt alla människor har i Sverige. Den rätten kallas demokrati.

  Som politiker och medlem i ett parti tar jag mig också rätten till att bilda opinion, diskutera sakfrågor och besluta. Det kallas också demokrati.

  Frågan om ett nytt avtal för Bromma flygplats är en viktig fråga där det naturligtvis finns delade meningar om nödvändigheten av en citynära flygplats. Dessa meningar måste få komma till uttryck.

  Tror du att jag blir mindre kritisk till verksamheten på Bromma flygplats om jag flyttar, Arne?

 3. Jag håller med Anders. Arnes resonomang är väldigt konstigt. En stad expanderar och är föränderlig. Men tydligen så är flygplatser något som alltid skall få finnas kvar och inte förändras med resten av statsbilden.