För dryga 12 år sedan fick jag till min glädje en dotter. Nu är hon på väg att bli en vuxen kvinna. Fast än är det en tid kvar till dess som tur är. Häromdagen så ville hon köpa stringtrosor. Jaha, och varför då, undrade jag? Tänk att pappor inte ska förstå sådant. Vad är en bra åldersgräns för sådana inköp, tro? Har ni några tips? Själv lutar jag och hennes mamma åt att 15-årsåldern är en bra ålder.

Hur skyddar man sina barn alternativt hur introducerar man dem för vad den stora världen har att erbjuda? En sak har vi i alla fall bestämt här hemma och det är att inte bjuda vår snart tonåriga dotter på alkohol. Där har vi satt en åldersgräns på 18-år. Rätt rimlig om man tar del av de material som Alkoholkommiten har tagit fram.

2 Responses

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face
  3. Jag har en dotter som är nio och kan ana vad ni går igenom. Till min glädje har hon än så länge visat avsmak mot string. Och just nu går ju faktiskt en modevåg med mer boxerliknande trosor. Försök med det. Jag tycker också att 12 år är för ungt. Jag har sett tjejer i tredje klass ha string – det ser inte klokt ut. Säg hur ni tycker att det ser ut. Säg att det dessutom är ute nu – försök leta upp nån modetidning som bekräftar.

    Femton är nog en bra ålder – då är det säkert helt ute också… 🙂
    Håller fullständigt med dig vad gäller alkoholen. All forskning säger samma sak. Det du bjuder på är MINST det de dricker under en kväll. Omdömet redan rubbat i hemmet alltså.

    Men oj vad svårt det är att vara förälder! Jag håller med om att det är svårt att veta hur man lotsar och vägleder utan att för den skull styra för mycket. De måste ju ha en chans att göra misstag också.