Det har stormat rejält om Katrin Zytomierska, (Wikipedia) på senaste tiden. Orsaken till detta är att hon på sin blogg berättat om hur hon behandlat sin barnflicka. Detta är ingen snygg läsning och avskyn för den människosyn hon torgför har sådeles varit omfattande. Men så har hon också skrivit följande föga männskliga och empatiska text:

”Vår barnflicka har rymt”. ”Hon är en enkel bondjänta från landsbygden i Polen”. ”Jag är för snäll. Jag har skämt bort henne.” ”Jag brydde mig aldrig om att vi skämde bort henne trots att folk som kan polska bönder hela tiden sa till mig att jag måste vara hård och proffsig mot henne.” ”Hon fick allt som hon pekade på. Glass, chips, godis, kakor.” ”Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige.”

Mer om detta går att läsa om du följer länkarna under media nedan.

Idag skriver Patrik Svensson i Sydsvenskan, kulturdelen en tänkvärd artikel om ”fenomenet” Katrin Zytomierska. Han skriver:

Det där gör mig skräckslagen. Äcklet är sämre än klasshat. Äcklet är paralyserande. Äcklet lägger sig som en stinkande gegga mellan allting. Mellan jaget och varat. Mellan individ och sammanhang. Mellan mig och de människor jag förutsätts förhålla mig till, respektera, samarbeta och samexistera med.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][…..]
Inför valet 2010 agerade Katrin Zytomierska avlönad kampanjarbetare åt Moderaterna, med sin blogg som arbetsredskap. Zytomierska var en av fem etablerade bloggare som fick betalt för att illustrera och förmedla regeringspartiets värdegrund och människosyn.

Vilket hon alltså fortsatt göra?

Nu måste frågan bli varför Moderaterna anställer en sådan person som Katrin Zytomierska? Delar de samma människosyn månne?

Media:
EX, AB, Nöjesguiden

Övrig media:
Svt: Flera (M)-kopplingar till Carema

Andra blogginlägg idag:
Kristian Krassman – Hur många får “julklappar” i år.
Alliansfritt Sverige – Moderat köpte PR av moderat – för skattepengar.
Marika Lindgren Åsbrink – Euron – kris för politiken, kris för demokratin?
Staffan Lindström – Att urholka välfärden med en axelryckning.
Lena Sommestad – Kvinnor i politiken – världen förändras.
Peter Johansson – Dags att låta lagen granska Carema och Moderaterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

4 Responses

  1. Så då blir de båda uteslutna ur partiet antar jag …