Kan borgarnas framtida regeringsalternativ eventuellt vara beroende av stöd från SD? Peter Wolodarski ställde frågan i TV8 till Göran Hägglund men fick bara svepande och undanglidande svar.

Många av oss kanske minns Bengt Westerberg när han vägrade sitta i samma ”tv-soffa” som Ian och Bert. Jag tror knappast att Göran Hägglund är av samma virke.

————————————————————————————————————–
Under strecket hittar jag Björn som konstaterar att den så kallade Rehabiliteringskedjan, eller Åtstramningskedjan som den bättre bör kallas kommer leda till att 10.000 idag sjukskrivna tvingas till att söka socialbidrag den första juli.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant.

14 Responses

 1. Pingback: In Your Face
 2. Att Hägglund inte tar avstånd är ju inte riktigt sant…

  “Hellre morötter än piskor” (2008-03-18 14.56.51)
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2080437.ab

  “Rikard säger: Rakt svar nu Göran: Kan du lova att alliansen inte kommer samarbeta med sverigedemokraterna om de kommer in i Riksdagen 2010? Som väljare kräver jag ett rakt svar på den frågan.
  Göran Hägglund säger: Jag vill aldrig samarbeta med sd. De har en människosyn som ligger ljusår från min.”

  För övrigt sade Nyamko Sabuni i “Ekots lörsdagsintervju” i P1 den 10 maj i år att det finns en “chans” att sd kan komma in i riksdagen 2010:

  http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1151599

 3. Man kan ju tycka att det kunnde vara på sin plats att säga, “Jag kommer aldrig att sammarbeta med SD”.

  Göran Hägglund verkar vag på denna punkt. Han kan inte hålla sig till ett och samma budskap.

 4. Pingback: Eniro - Nyhetssök
 5. anders, absolut, så tror jag också att det är. Aftonbladet är ju en socialdemokratisk tidning med i huvudsak socialdemokratiska läsare medan TV8 är en i allt väsentligt en borgerlig tv-kanal med i huvudsak borgerliga tittare. Så visst kan man säga att han är vag och ger olika budskap i olika sammanhang.

 6. Att han inte vill betyder inte att han inte kommer. (kd) och (sd) är de partier som ligger närmast varandra av de i riksdagen och de utanför. I sin blinda tro på kärnfamiljen som det allena saliggörande och hyllande av överheten är de i princip identiska.