Europaparlamentets kammare
Europaparlamentet, Bryssel

Valet till Europaparlamentet den 7 juni 2009 är av stor vikt. Vi kan inte längre låtsas som om EU är ren och skär utrikespolitik. EU berör oss i högsta grad och i EU har högern majoritet. Politiken blir där efter så rösta och påverka är melodin för oss som vill se en förändring och en radikalisering.

Jag är europé och trivs rätt bra med det. Valet till Europaparlamentet följs tätt av kyrkovalet i september samma år samt riksdagsvalet året därpå. Slitsamt värre så det gäller att starta planeringen av dessa valrörelser i tid. Egentligen tror jag vi ska se dem som en enda stor valrörelse, en valrörelse med stor final september 2010.

I slutet av förra veckan var jag i egenskap av valledare och aktiv socialdemokrat nere i Bryssel och Europaparlamentet för att lägga de första stegen i vår planering för de kommande valrörelserna. Jag fann Bryssel trivsamt, till en del berodde det säkerligen på det trevliga sällskapet, på solen och det måste erkännas den goda ölen. Men även det faktum att jag som svensk inte fann det konstigt att virra omkring i Europas huvudstad, besöka parlament, kommissionen och mina politiska företrädare.

Bryssel ligger inte längre bort från Stockholm än dryga två timmar med flyg.

Med på resan hade jag glädjen att ha sällskap av bland andra Alexandra (HBT-Sossen) och Irmeli.

Under strecket:
—————————————————————————————–
Medan jag har varit bort så har Nina Unesis och Erik Laakso
publicerat en bloggintervju Luciano Astudillio. Tema var exempelvis behovet av att investera i människors möjligheter att delta på arbetsmarknaden. Johanna Graf tycker att det är absurt att vi i en period av tillväxt ska satsa mindre på skolan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant.

2 Responses

  1. Jättebra inlägg! Härligt att du uppskattade bryssel och besöket här. I Sverige sker valet till Europaparlamentet sker den 7:e juni 2009 .

  2. Hej Andreas!

    Ja så är det. Det sa vi också nere hos er vill jag minnnas. Trots detta så klämde jag till med en söndag. Hm! Nu är det rättat.