Enligt Sifo, artikel i DN så säger vi Stockholmare ja till trängselskatten. Hela 62 procent säger ja, 30 säger nej. Intressantast är att konstatera att det är hela 40 procent av moderaterna som säger ja. Nu är väl ändå frågan död för moderaterna, eller? Bland de borgliga väljarna som helhet är det hela 50 procent som säger ja enligt denna opinionsmätning.

2 Responses

  1. Blir vi plötsligt för tullar bara för att en opinionsundersökning visat att det nu finns en majoritet för? Bildar vi oss inte en egen åsikt i frågan? Skall andra människor/partier ändra åsikt bara för att en opinionsundersökning råkar stödja den egna ståndpunkten. Sysslar vi med politik eller…..?

  2. Nej Peter, en opinionsmätning ändrar säkert inte på några åsikter. Men den här ger mig råg i ryggen och en smak av politisk vinst. Mina åsikter i denna fråga har jag haft bra länge nu och ju kompaktare det borgliga tjutet har blivit, ju mer övertygad har jag blivit om att detta är något bra.

    Efter alla utspel och rabiata tongångar så visar mätning att detta försök är ett väldigt bra försök. Eller åtminnstonne ett så pass bra försök att folket, det vill säga stockholmarna snabbt noterar detta i sin vardag och vill permanenta detta. Trenden och siffrorna pekar åt det hållet. Men som sagt detta är ju bara en opinionsmätning och en hel del kan fortfarande hända fram till omröstningen.

    Egentligen är det bara de borgliga politikerna i stadshuset som inte hänger med. Den stora frågan som skulle bli vapnet framför allt annat har glidit dem ur händerna. De har koncentrerat allt kraft till denna fråga och glömt att försöka definiera en egen politik. En egen trafikpolitik och lösning på de trafikproblem vi ser idag. Egentligen är de borgligas hela miljöpolitik ett skämt, den finns inte helt enkelt.