Mona Sahlin och Åsa Westlund - EUvalet 2009Mona Sahlin och Åsa Westlund chattar på Aftonbladet.se. Socialdemokraternas valcenter i Vällingby den 6 juni 2009. Foto: Anders Löwdin

Jag har ännu inte lagt min röstsedel i urnan. Det får bli i kväll, strax innan jag tar över utdelandet av valsedlar utanför vallokalen här i Alvik, Bromma.

Det är högtidligt att rösta på något sätt. Det känns bra att jag får vara med och lägga min röst på något som jag tror på. Det är inga självklarheter. Världen över förvägras människor sin rösträtt.

Att mitt val kommer att bli Socialdemokraterna är självklart. I går redogjorde jag här på bloggen för mina främsta skäl för det. Än återstår dock valet av person att kryssa. Vi får se vem det blir …..

Finns det något ytterligare att säga så här på sista dagen, själva valdagen – som inte har sagts förut? Jag prövar.

Vilket Europa vill vi ha? Om jag får komma med några tips till dig som inte har bestämt dig ännu så säger jag så här:

Kokar vi ner detta ordentligt så är det faktiskt så här att vi hamnar på den vänstra sidan på den politiska skalan. Vi hamnar hos Socialdemokraterna, eller hur?

Hm, det finns alltid flera sidor av saken som bekant. Men detta är min övertygelse och jag blir väldigt glad om den också kan vara din.

Om några timmar stänger vallokalerna. Sedan vidtar valvaka, som för min del tillbringas i ”Grottan”, Socialdemokraterna i Stockholms lokal på Sveavägen i Stockholm. Kul och spännande ska det bli…

Bloggar:
Åsa Westlund – Idag hoppas jag på ditt förtroende.
Andreas Sjölander – Fortfarande tiger (M) och (KD) om samarbetet med fascisterna….
Johan Ulvenlöv – S-BUZZ blir valspurts- och valvakeblogg “ÄNDA IN I KAKLET”.
Krassman – Bloggmarathon på In Your Face.
Calle Fridén – Vi har inte råd med blått i parlamentet.
Johan Westerholm – Med eller utan krav? Om jobbkris och mängdlära.
Fredrik Lundh – Rösta idag!

Media:
DN – EU-valet på DN.se – minut för minut.
SvD – 5 frågor om EU-valet.
SvD – Europa står vid ett vägskäl.
SvD Krönika – Makten till medborgarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , och annat intressant.

2 Responses

  1. Usch, jag vet inte vad jag ska rösta på. Främst tänker jag på jobben. Själv har jag gått arbetslös en längre tid och jag är så trött på det.

  2. Artlover!

    Eftersom arbetslinjen inte längre gäller för Moderaterna och Alliansen så bör du rösta på ett rödgrönnt alternativ. Störst förutsättningar att fixa nya jobb och mindra jobbkrisens verkningar har (s), anser jag. Men det vet ju du redan. 🙂

    Jag förstår att det är jobbigt att gå utan jobb. Själv är jag lite orolig för vad som händer efter det att mitt vikariat går ut den sista september. Det kan komma att bli svårt att hitta nya arbetstillfällen för mig i västa fall.