Den 27 januari varje år uppmärksammas förintelsens offer med en minnesdag världen över. Här kan du hitta kalendarium över dagens händelser. Bland annat så är EU-minister Birgitta Ohlsson huvudtalare på Raoul Wallenbergs torg, Stockholm idag, Kl. 16-16.30.

När intolerans och främlingsfientlighet åter är på frammarsch i Europa är det av stor vikt att vi fortsätter att minnas vår historia. I filmen nedan av Ida Lindgren talas det om människor som ansågs vara av fel sort, de må vara judar, romer, homosexuella, handikappade, Jehovas vittnen eller politiskt oliktänkande och som bara därför fick sätta livet till. Det talas också om att varje människa har ett värde i sig själv. Vackert och tänkvärt.

Fortfarande idag skiljer vi på människa och människa. Samhället klassar oss olika om vi är muslimskt troende eller kristen, av svensk eller romsk härkomst. Låt oss upphöra med det och verkligen se att varje människa har ett värde i sig själv …

Film – förintelsens minnesdag – 27 januari av Ida LindgrenVimeo.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ….

4 Responses

  1. Hej Göran!

    Tack för din länk! Jag måste tillägga att jag är splittrad i min syn på staten Israel som jag anser inte beter sig rätt på de ockuperade områdena ….

    Men man ska nog hålla isär de bägge förloppen i mjöligaste mån…. Förintelsen och staten Israel.

  2. Glöm inte heller att homosexuella, romer, psykiskt sjuka, politiska fångar m fl dog i samma läger. Men ytterst få nämner det idag. Denna dag som borde omfatta alla de som dog och inte bara vissa.

  3. Tack för din kommentar Bo! Nu skrev jag iof det ovan. Även i filmen nämner man dessa grupper. Men du har rätt även om jag tycker mig se att också dessa grupper uppmärksammas på senare tid.