Humor och politik samtidigt är sällan vare sig enkelt eller lyckat. Men är det någon som ska klara detta så är det Henrik Schyffert. Det gör han med bravur visade det sig när han nu i veckan värmde upp innan Mona Sahlins tal i Almedalen 2008. Jag har postat ljudfilen förut och här kommer videon.

I och med denna uppvärming så vart det även allmänt känt att Henrik Schyffert är socialdemokrat. Det är väldigt trevligt att kunna räkna in Sveriges vassaste komiker bland medlemmarna. Hel klart och frågan blir då vad moderaterna ska kontra med?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och annat intressant.

6 Responses

 1. Pingback: Politikerbloggen
 2. De här kommentarerna förstår jag inte.Är de bara ett sätt att få folk att besöka deras bloggar eller?
  Henrik Schyffert kanske är socialdemokrat,vad vet jag.Vad jag förstår däremot är att han får bra betalt för att stå och säga, vad han nu säger.Detta är ju bara patetiskt.Om nu socialdemokraterna behöver ta till sådana här”Stand up”grejor så är de väl verkligen på väg utför.Vi som vill veta vad s står för egentligen är inte intresserade av vad Schyffert babblar om.Utgå inte ifrån att alla svenskar är så imbecilla att de går på så´nt här.Väljarna vill veta hur s tänker föra Sverige mot en mera hållbar utveckling.Det handlar om inkomster och utgifter.Folk börjar bli medvetna om att Sveriges finanser inte går ihop.Hur kan s försvara allt bistånd som ges både inom och utanför sveriges gränser så länge svenskarna berövas allt fler av de förmåner som vi betalar skatt för?

 3. Hej Britt!

  Du undrar om kommentarerna, ovan(?). Jo, de är ingående länkar, dvs. andra bloggar och bloggportaler länkar till mitt inlägg. Detta presenteras som kommentarer. Du kan läsa mer på http://dev.wp-plugins.org/wiki/Kramer.

  Sedan tycker jag att du helt har vaknat på fel sida idag. Varför inte humor innan ett tal av en politisk ledare? Är du rädd för humor och varför i hela friden är det patetiskt?

  Socialdemokraterna behöver inte ta till ”Stand up” för att få folk att lyssna eller för att bättra på opinionen. Däremot ser sig säkert partiet som förnyare och detta var sannerligen en ny grej.

  När centern hade Marmeladorkestern spelandes innan Maudans tal så hade Mona en av Sveriges största komiker. Att han sedan råkar vara socialdemokrat stör antagligen en hel del människor.

  ”Folk börjar bli medvetna om att Sveriges finanser inte går ihop?”

  Förklara gärna!