Nu i veckan, ja närmare bestämt redan idag, detta blogginlägg skrivs natten mellan tisdag och onsdag – börjar socialdemokraternas partikongress. Denna kongress är att betrakta som den allra viktigaste politiska händelsen denna höst. För det socialdemokratiska partiet räcker inte ens det. Kongressen är utan tvekan denna mandatperiod viktigaste stund jämte tillfället då partiet valde Mona Sahlin till ny ordförande.

Många kommer följa kongressen noga inte minst media. Själv är jag med på ett hörn som bloggare och fotograf. Det blir säkerligen en hel del rapporter och bilder från kongressen framöver här på min blogg.

Vad jag själv personligen förväntar mig av kongressen och hoppas på är att när vi är klara nu på söndag så har vi en rörelse och ett parti full av tillförsikt och självförtroende. Partiet har löst de svåraste knutarna och har kunnat ge de nödvändiga svaren på de stora frågorna.

Mina absolut tre viktigaste kongressfrågor är:
1. Jobben
2. Skatterna och välfärdens finansiering
3. Utbildning

Vilka är dina?

Nu och framöver kommer den socialdemokratiska partikongressen att dominera den så kallade ”bloggosfären”. Socialdemokratena satsar mycket stort på de sociala medierna. Detta manifesteras i bland annat följande lista på bloggare som kommer att närvara och rapportera från krogressen:

Johan Ulvenlöf samlar länkar och så här ser den listan ut hittills:

Media:
Kärnfrågorna som splittrar ombuden på S-kongressen [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][DN]
Stödet minskar för de rödgröna. [DN]
DN/Synovate: Öppet mål på den politiska banan. [DN]
Mona Sahlins svåra frågor. [SvD]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , och mer hittar du här.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

4 Responses