Mina två senaste blogginlägg handlade om fåglar. Så nu tycker jag att det är dags för ett inlägg som handlar om räkor. Idag hörde jag på radion att räkan byter kön efter halva sin livstid.

Först är räkan man halva livet sedan är den kvinna resten av livet. Rätt smart, tycker jag. Men varför först man och sedan kvinna, vilka slutsatser kan man dra av det? Och hur vet räkan att halva livet har gått eller om man så vill, återstår att leva? Påståendet att räkan byter kön levererades apropå att det är kvinnodagen idag.

Grattis alla kvinnor! En hel dag för er själva………

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , .

5 Responses

 1. Hej hamna på din sida när jag googlade arbetslös. Min fråga till dig blir Skäms man som aktiv politiker när mona sahlin slänger ur sig att man inte kanske kommer att ändra a-kasse sänkningen eller ej ändra obligatorisk anslutning till a-kassan om den införts eller bryr man sig inte. Själv har dessa ord redan fått mig att bestämma att nästa val blir det inte socialdemokraterna för min del. Oavsett om jag har jobb eller inte..

 2. Mona, tack för din kommentar. Jag tycker den är extra viktig och jag tycker att du förhastar dig. Själv tycker jag att det vore att lova något som vi kanske eller högst troligt inte kommer att klara av att hålla. Trots att vi så gärna vill det. Ärlighet i politiken varar längst.

  Det som händer i dagens Sverige är att vi har fått en rakt igenom högerregering som tänker genomföra sitt program till nästan vilket pris som helst. En unik situation för Sverige. Aldrig tidigare i modern svensk historia har vi haft en situation där högern styr i så många parlament, på många ställen på både riksnivå, landsting och kommun samtidigt, exempelvis i Stockholm.

  Det får konsekvenser, stora konsekvenser och det kommer att vara omöjligt för oss att omedelbart rätta till detta. Om ens möjligt. Hur gör vi exempelvis med bostadsbeståndet, som efter de här åren i stor del bara kommer att bestå av bostadsrätter? Hur gör vi med skolan? Som i mitt fall Bromma bara kommer att bestå av fristående skolor, ingen kommunalägd skola alls. Vad tog valfriheten vägen?
  Till sist så är det väldigt osäkert att gå till val och lova radikalt höjda skatter. Då vinner man inga val i Sverige.

  Nej, Mona, jag skäms inte. Min roll är som jag ser det att göra det bästa möjliga av den situation vi har idag. En situation som Sveriges väljare har valt åt oss eller om man så ser det, försatt oss i. Det verkar också som om väljarna ångar sina val om man ska döma efter opinionsmätningarna.

 3. Hej Anders här är jag igen

  Socialdemokraterna kan alltid börja med att ta bort lyxproblemet så som avdrag för hushållsnära tjänster. För orkar man inte med att ta hand om sitt eget är det en vårdare man behöver och då är det annan instans som ska kopplas in.

  Jag är trött på överklassens banala förklaringar på att de kan prioritera barnen om de får hemhjälp Man kan ju undra vem som ska prioritera hemhjälpens barn. Det som förvånar mig med alliansen är att de verkar styra med ett barns hämndideologi och det trodde jag inte ens om moderaterna.

  Alliansen taktik med oss arbetslösa och sjuka är att påstå att vi inte ska stå utanför samhället vi ska bli en del i det men just det har ju konsekvenserna blivit vi står utanför. Ekonomin har blivit urusel och hur många kommer inte att behöva socialhjälp till att överleva vardagen?

  Vår köpkraft har minskat radikalt vi kan inte delta i vad samhället erbjuder för vår energi i livet går åt till att överleva dagen. Elakt skulle man kunna säga att hela regeringen och riksdagen har ett mål och det är att få oss vanliga svenssons med dålig inkomst, sjuka och arbetslösa att hålla käften och inte störa och det gör man med sänkt ersättning och så småningom sänkta löner(Jag som arbetslös kommer att acceptera lägre lön och vi kommer att slå ut de som har högre lönekrav). För vem orkar protestera med ett liv som består av att överleva vardagen

  Moderatalliansen är påväg bakåt i tidskapseln och det skrämmer mig så till den grad att jag inte skulle vara främmande för våld..
  Men varför är det så tyst om socialdemokraterna vi är många i min bekantskapskrets som röstade på dem i valet men som inte kommer att göra det i nästa. De är för tysta och vi tycker att de passar in i alliansen och det är mer skrämmande än moderaternas demolering av det svenska samhället.

 4. Mona, vi är inte tysta. Men helt klart är att vi sitter i opposition så det lär dröja innan vi kan ta bort pigadrag och andra hushållsnära abrovinklar.

  Vi är ett parti som kommer att välja ny ledare nu på lördag och sannolikt heter hon också Mona, precis som du. Det är naturligt att vi inte kan ge hela bilden av vår politik nu, dels för partiledarbytet och dels för den stora och historiska valförlusten. En förlust som måste bearbetas ordentligt.

  Men du måste ha missat de mesta av protesterna som vi och fackföreningsrörelsen genomfört mot försämringarna i ersättningsnivåer och A-kassa. Vi är också kritiska mot en mängd andra åtgärder som regeringen och moderaterna nu genomför, exempelvis kulturpolitiken som alltmer kommer marknadsanpassas, den slutgiltiga nedmonteringen av en ”skola för alla” samt utförsäljningen av sjukvård. Allt det där har vi protesterat emot. Men som sagt vi sitter bara i opposition och vi kan säkerligen skrika högre.

  Med eller utan din och dina kompisars hjälp tror jag att vi ändå har en rätt bra chans att återta makten om knappa fyra år. Osvuret vore bäst men vi har en väldigt stark position opinionsmässigt idag, ca 43% av väljarna anser att socialdemokraterna är rätt parti för dem. Men det hinner hända mycket fram till 2010. Jag tror även att dina åsikter kanske kan fördjupas eller förändras, vi får väl se.

 5. Hej du !
  Jag tycker att du är vääldigt smart , faktiskt ! Det där med räkan var väldigt bra ! Spännande det där med hur den kan veta när halva livstiden gått osv. Du har gett mig ännu något att fundera över 🙂