Jag befinner mig på en så smått belägrad arbetsplats. Halva stans journalistkår häckar nere i receptionen på 68:an. Hela affären med smutskastningsmejlen är mycket olycklig och står hårt mot vår trovärdighet. Inte roligt. Men illojala medarbetare finns på många arbetsplatser. Och låt oss hoppas att det stannar där. Socialdemokratin är inte i behov av dylika kampanjer.

2 Responses

 1. Illojal? Du menar Lindström? Är det åter sosse-nyspråk här? Problemet enligt den officiella s-versionen var ju tvärtom att han tog sin lojalitet mot sina överordnade på lite väl stort allvar!

  Snarare äm lojaliteten mot dem som betalar hans lön, dvs skattebetalarna och alla de lagar dessa har att följa!

  Och detta bara ifall den officella s-versionen är den korrekta och fullständiga! Hur sannolikt är det, Anders?

 2. Problemet verkar inte vara att han är skyldig eller att han blev ertappad utan att han blev ertappad på ett sätt som skapade dålig PR.

  Har jag fel, eller hur ska man annars förklara Bengt Silfverstrands 26 år i riksdagen?

  Åklagaren; “…Bengt Silverstrand måste avsättas från alla sina politiska förtroendeuppdrag. Det är otänkbart att acceptera den åtalade som förtroendeman. Det värsta som kunde ske, är att han finge en maktposition. Se på hans blånekande mot förnuftets alla regler under rättegången! Det rör sig om allvarliga karaktärsdefekter, och jag tror inte något parti vill ha honom. Om rätten avsätter honom räcker det med ett bötesstraff. Avsätts han inte måste han dömas till sex månaders fängelse.”

  Om det ändå skulle bli fråga om fällande dom, så borde påföljden under alla omständigheter inskränka sig till böter och någon avsättning kunde det inte bli frågan om, menade försvaret. Silverstrand själv karaktäriserade hela rättegången som ett “angrepp på socialdemokratin”.
  Den 19 december 1977 föll domen. Riksdagsmannen dömdes till 100 dagsböter för förtal.

  http://www.contra.nu/olsson.html

  MVH
  John Westerlund