Ikväll var jag på möte med representanter för Södra Ängby, Norra Ängby, Högland och Abrahamsbergs föräldraföreningar. Ett nätt litet möte där vår gemensamma kampanj nu på torsdag ”Ingen alkohol till ungdomar under 18 år” diskuterades. Jag återkommer till den kampanjen längre fram. Vi diskuterade även föräldravandringarna i Bromma som nu verkar ha kommit igång på allvar nu när det börjar bli varmt och våra ungdomar söker sig ut på galej.

2 Responses

 1. Intressant. Är det hem och skolaföreningar alltså?
  Mina två döttrar gå båda i friskolor i Bromma. (Kristofferskolan och Internationella Engelska skolan)
  Jag minns att det har diskuterats föräldravandringar men ett litet problem har varit att upptagningsområdet för just dessa friskolor sträcker sig långt utanför Bromma. Det sänker i sin tur intresset hos många föräldrar som kanske hellre föräldravandrar där man bor.

 2. Gamla hedliga Hem och skola, javisst. Men i en modernare form inbillar jag mig.

  Hem och skola var för mig när jag var yngre lite mossigt. Mest tanter som ivrade för ordning och disciplin. Nu har jag upptäckt föräldranätverken i Bromma och blivit inspirerad. Här finns det dessutom engagerade pappor också.

  Jag sätter ett värde i det lokala och jag tycker att det är en stor fördel att mina barn går i skola i närheten av där vi bor och helst då en kommunal skola. Utbytet med klassens föräldrar och barnets kamrater blir enklare så.

  Hur är det med föräldrarnas medverkan och engagemang i skolarbete för föräldrar med barn i friskolor, rent generellt?