[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterad] Datasäkerhet är svårt. Åtminstone svårt ur ett vanligt användarperspektiv. Datanördar vet hur ett lösenord ska skapas, det bör vara 8 tecken, stora och små bokstäver och någon siffra. Sigge, om jag minns rätt duger naturligtvis inte. Det finns otroligt många ”Siggar” där ute på nätet. Varför? Människor är naiva och har en låg datamognad är nog svaret. De är inga datanördar med andra ord. 🙂

Säkerhet står i motsatsförhållande till användarvänlighet och tillgänglighet. Med de användare vi har inom partierna, jag tror det är lika överallt så får vi denna låga säkerhet. Samtidigt som dessa ej publika webbplatser behöver vara lätta att använda och åtkomliga för dem som är behöriga. Det är en svår avvägning i många fall.

På något sätt har folkpartister kommit över inloggningar och kakburken har därmed stått öppen. Där brister dem grovt i moral, inte en folkpartist utan hela 3 stycken centralt placerade har utnyttjat denna brist hos (s) webbplats och gjort detta för att ge partiet fördelar i valrörelsen. Detta har pågått under lång tid, sammanlagt mer än ett 100-tal dokumenterade olovliga accesser har noterats. Det är mycket och det är nästan självklart att informationen från dessa otaliga besök har används i någon form. Man tycker annars att nyfikenheten rimligen borde ha stillats efter ett tiotal besök.

Folkpartiet tappar trovärdighet i frågor som moral och rättssäkerhet. Det är en sak en annan är att valrörelsen i sin helhet blir lidande och det är riktigt illa.

Jag vill passa på och länka till den debattartikel som Lars Leijonborg skrev i DN i våras och som handlar om arbetarrörelsens etiska moras.

Jonas skriver också om detta!

Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om dataintrång, folkpartiet, valet 2006.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

One Response