De allra flesta torde vara överens om den stora vikten av att bygga många bostäder. Den styrande högermajoriteten i Stockholm har lovat att bygga 15 000 lägenheter under denna mandatperiod. Det är ju bra om man nu kan hålla detta löfte? Men tyvärr ser det onekligen mörkt ut.

Om detta har jag idag postat ett inslag på Oppositionen.se.

2 Responses

 1. Pingback: Anonymous
 2. Pingback: In Your Face
 3. En sinnessjuk bostadspolitik har ju präglat de senaste tolv årens socialdemokratiska vanstyre. Därför är det lite väl magstarkt att nu anklaga “högern” för just detta.

 4. Blogge Bloggelito

  Man behöver inte vara särdeles smart för att inse att nu väntar sämre tider på bostadsmarknaden. Det räcker med att vara normalbegåvad.

  Med den nya bostadspolitiken kommer det att byggas färre bostäder helt enkelt, dem kommer att vara dyrare, både att producera och att bo i. Dessutom kommer mycket få låginkomsttagare och studenter att ha råd att skaffa sig ett boende. Dessa grupper är de stora förlorarna på den nya politiken. Dem kommer inte att ha råd att skaffa sig bostadsrätter, för det är framförallt dessa som kommer att byggas framöver.

  Sinnessjuk säger du. Kan du motivera varför? Jag kan då åtminstone motivera varför jag tycker att vänstern har och har haft en bättre politik för vårt boende. Rent praktiskt räcker det med att ta den gångna mandatperioden som exempel.

  Den forna rödgröna majoritetens i Stockholms stadshus har till nu satt igång över 18 000 bostadsbyggen. Har någon höger någonsin varit i närheten av att bygga lika många bostäder? Vi har också koncentrerat oss på att få ner byggkostnaderna samtidigt som vi har strävat efter att bygga många hyresrätter. För vår ambition har varit att även ”vanligt folk” ska ha råd att bo. Bo bra och fint, det vill säga även så om det råkar vara ett så kallat attraktivt läge, exempelvis innanför tullarna om man tar Stockholm som exempel. Detta byggande och dessa ambitioner har nu resulterat i att det inte längre tar en mansålder i kö för att få en bostad.

  Den nya maktalliansen i stadshuset har lovat 15 000 nya lägenheter. Hur ska dem kunna hålla detta löfte, tror du?