Fredrick Federley startade tillsammans med Dominika Peczynski en salladsbar. Affärsidén byggde på politiska mål snarare än ekonomiska. Affärsidén var att inte teckna kollektivavtal.

Med en så oseriös inställning från början är det inte konstigt att projektet havererade och gick i konkurs förra sommaren. Ansvaret för detta borde rimligtvis de bägge grundarna lastas för. Men Fredrick Federley smiter från ansvar för sitt lekstugeprojekt och kostnaderna drabbar oss skattebetalare samt andra mer seriösa företagare. 250 000 kronor går dessa företagare miste om och skattebetalarna får betala 65 000 kronor i lönegaranti till dem som förlorade jobbet samt obetalda skatter.

Federley säger sig vilja göra rätt för sig men att han inte kan. Federley säger:

“Jag har god lön, men jag är ensamstående i innerstaden i Stockholm så det finns inte de resurserna.”

Illa, tycker jag. Men man kan hoppas att denna sorgliga historia inte får sin upprepning. Annars kan man som en vän av ordning tycka att killen kunde ställa upp på en avbetalningsplan. Killen har ju trots allt bra mycket bättre marginaler än andra ensamstående. Fredrick Federley är riksdagsman och har inga såvitt jag vet barn att försörja.

————————————————————————————————–
Under strecket hittar jag Ilsemarie som noterar att nu slaktar man sjukförsäkringen och Johanna skriver att borgarrådet Kristina Axén Olin befinner sig i ett ruggigt utanförskap.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant.

12 Responses

 1. Pingback: SSK Bloggen
 2. Jag påminner mig att Mona Sahlin var egenföretagare 1996–1997.
  Hennes företag försattes i konkurs när hon återinträdde i politiken har jag hört.
  Har jag rätt?

 3. Att gå i konkurs är varken något brott eller något moraliskt olämpligt. Det händer även den bäste företagaren om olyckan är framme. Företagaren bör också kunna få fler chanser i livet.

  Men det är skillnad på att bedriva affärsverksamhet på ett seriöst sätt och den politiska lekskolan Federley startade.

  Hur är det möjligt att ens komma på idén att starta en verksamhet som för de allra flesta kräver mer än 100 % i tid samtidigt som man har ett heltidsjobb som riksdagsman?

 4. Pfft, bara två jobb… Tacka vet jag Thomas Bodström. Han klarar ju av att vara en hygglig fotbollsspelare, en medioker brottmålsadvokat, en usel författare och en frånvarande riksdagsman, allt på samma gång!

 5. Jag är av den åsikten att ett riksdagsuppdrag ägnar man sig åt på heltid.

  Hurvida Thomas Bodström är en usel författare har jag svårt att avgöra då jag inte läst något av honom. Så det får stå för dig!

  Hälsar
  /Anders

 6. Vad har Bodström med salladsbaren att göra? Nåväl jag har mer respekt för honom än jag har för den förvuxne babyn Federley.

 7. Pingback: Eniro - Nyhetssök