Sven Otto Littorin, en pajas.

Det är en stor skillnad på en regering ledd av socialdemokrater och en ledd av moderaterna. Skillnaden stavas kompetens och erfarenhet.

Den högerledda regeringen har gång på gång råkat ut för ”missöden” som beror på orutin, brist på kompetens, slarv eller arrogans.

Förslag kommer som siktar två steg framåt enligt högerns sätt att se. Sedan uppenbarar sig den faktiska verkligheten. ”Vi visste verkligen inte att det skulle bli så här”, tror man sig höra inifrån Rosenbad. Så då tar regeringen och gänget ett steg tillbaka. Vuxenutbildningen, vårdnadsbidraget, a-kassan, arbetsmiljön, vårdval Stockholm och nu även skolpolitiken som för övrigt verkar vilar på en ganska lös grund. Varför inte nämna försvaret och FRA också när jag ändå är igång. Alla är exempel på förslag, åtgärder och på politik som inte fungerar som det är tänkt.

Högerledda regeringar har det inte lätt. Ständigt i opposition. Ständigt missförstådda och i underläge. Pyttsan!

Med en regering full av pajasar går det så här. Den störste av dem alla Littorin tycker att arbetarna ska sluta att leka Tarzan! Den är nog ett uttryck han kommer att få äta upp framöver. Nu ska minsann arbetsmiljöverket få mer resurser. Parallellen till regeringens nya satsning på vuxenutbildningen är talande. Först skär man ner en väldigt massa. Sedan upptäcker man något och drar i nödbromsen för att därefter pytsa ut lite grann. Det ser då ut som om denna samling pajasar satsar. Arbetsmiljöverket ska få 33 miljoner kronor i en ny satsning från regeringen. Pengar tillbaka kanske man skulle kunna uttrycka det hela för hitintills så har Littorin i själva verket tagit hela 155 miljoner från Amv under mandatperioden.

Dessutom så har karln slaktat Arbetslivsinstitutet (Ali) och sparkat 420 anställda. Där förlorade vi i ett slag vår världsledande position inom forskning på arbetsmiljöområdet.

Länkar: SvD1, SvD2, DN1, DN 2.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ännu mer: Om arbetsmiljö och Littorin skriver UtsiktFrånEttTak, Iakttagaren och även Ilsemarie. Dessutom konstaterar Kulturbloggen att DN fortfarande inte kan tala ur skägget vad gäller Björklunds lögner. Slutligen så skriver Peter Andersson klokt om Vårdval Stockholm, om Filippa Reinfeldt’s otillräckliga reträtt.

42 Responses

 1. “Dessutom så har karln slaktat Arbetslivsinstitutet (Ali) och sparkat 420 anställda. Där förlorade vi i ett slag vår världsledande position inom forskning på arbetsmiljöområdet.” — Var inte detta med (Ali) ännu ett sosseprojekt i AMS anda? Världsledande..?! — Är inte allt i det här landet i världsklass? Det har vi ju fått höra i sosseretoriken de senaste 30 åren.. Nu vet vi!!

 2. ”Var inte detta med (Ali) ännu ett sosseprojekt i AMS anda? Världsledande..?! — Är inte allt i det här landet i världsklass? Det har vi ju fått höra i sosseretoriken de senaste 30 åren.. Nu vet vi!! ”

  Vad vet du, BingoBerra?

  När Ali las ner fick vi många reaktioner från utlandet. I och med nedläggningen försvann en mycket stor andel av Sveriges forsknings- och utbildningskompetens inom området. Inte minst Ali:s EG-rättsliga forskning hade stor betydelse.

  ”Är inte allt i det här landet i världsklass?”

  Nja inte allt men mycket. Vi har en mycket hög levnadsstandard och lever förhållandevis rättvist och i trygghet. Något regeringen nu i all hast försöker att ändra på.

 3. “Nja inte allt men mycket. Vi har en mycket hög levnadsstandard och lever förhållandevis rättvist och i trygghet. Något regeringen nu i all hast försöker att ändra på.” — Har inte Sverige Europas högsta kriminalitet numera med värdetransportrån och våldtäkter varje dag??

 4. BingoBerra, är du en missnöjeshaverist?

  Har du själv svaret på din fråga, kanske? Vad säger BRÅ?

 5. Ni sossar måste ju vara stolta över det samhälle ni byggt upp…. 😉

 6. Och varför hittar man alltid sådana här världsförbättrare på adresser som “Minnebergsvägen” och inte i Hässelby Gård (vet du hur det ser ut där numera?) och Rinkeby?

  Tack och hej!

 7. Det gör vi inte. Vi demonstrerar för rättvisa och jämlikhet. 1:a maj är manifestation och firande i ett. Inte först och främst en protest.

 8. Det finns många ”världsförbättrare” i både Rinkeby och Hässelby Gård. Flera av dem är mina vänner. Sedan tror jag bestämt att du aldrig har varit i närheten av Minnebergsvägen.

  Sedan är ju tragiskt att du inte vill försöka förbättra världen, tycker du inte det?

 9. Minneberg, jo, ligger inte det på höger sida på Alvikssidan när man kör över Tranebergsbron västerut?

 10. Helt otroligt, du har inget svar på detta…?! Man kan ju påstå att (s) köper röster med sin bidragsfilosofi…

 11. Jaha ja, Anders…

  Du säger att Alliansregeringen är full av pajasar. Intressant.

  Men hur är det egentligen ställt i de egna leden, Anders? Ta bara er partiledare: En förskingrare och tjuv som högsta höns säger nog en hel del om vad sosseriet urartat till i Sverige. Vill du ha fler exempel, Anders?

 12. Re: perunaperse. Ja, precis, om Sahlin är det bästa man har, då har man inte mycket. “Tänket är inte Monas starka sida”

 13. Så här skrev PM-Nilsson i samband med Mona Sahlins sommartal i år:

  Sahlin är en av de mest erfarna statsministerkandidaterna i svensk modern historia. Hon har förutom riksdagsledamot varit arbetsmarknadsminister, partisekreterare, vice statsminister, näringsminister, integrationsminister och miljö- och samhällsbyggnadsminister. Hennes politiska erfarenhet är större och bredare än vad Erlander, Palme och Carlsson hade när de tillträdde, för att inte tala om Fälldin, Bildt och Reinfeldt. Persson är faktiskt den ende som kan mäta sig med två tunga ministerposter, skola och finans.

  http://pmnilsson.wordpress.com/2008/08/06/kan-en-kvinna-bli-statsminister/

  Och det är väl fantastiskt att vi är på god väg att få vår första kvinnliga statsminister här i landet. Sedan om några internettroll* är av motsatt åsikt spelar en mindre roll i sammanhanget.

  Internettroll= http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

 14. Kan någon besserwisser här nämna någon åtgärd eller lag som bär Sahlins signum?

 15. Vad kommer det att stå i historieböckerna? Toblerone eller något annat?

 16. Säkert Anders, se bara på vilket genomslag hon haft i media på sistone. Inte för att det gör mig något, men jag tror att de gånger jag sett henne öppna truten i media sedan hon blev partiledare kan räknas på ena handens fingrar.

  Och vad menar du med länken till riksdagen? Tror du på fullt allvar att hon sitter på kammarn och författar motioner alldeles själv, eller försöker du som den lilla kugge i Partiets propagandaapparat du är bara måla upp bilden av Mona som en Arbetarhjälte? Det trots att alla vet att hon är SSU-broiler, medelklass och aldrig gjort ett hederligt handtag i hela sitt liv.

  Behåll gärna dina skygglappar Anders, fifflar- och pampstämpeln kommer hon aldrig kunna tvätta bort.

 17. Och om dig dryper det ….

  ”Laget” och inte ”jaget” var Mona Sahlins ledord när hon tillträdde som partiledare förra året. Hon klarar sig fint och ligger i topp i svenskarnas popularitetsliga tillsammans med Reinfedlt och Björklund. Fast dessa siffror är från juni i år innan Björklund vart påkommen med att ljuga.

  Genomslag för henne personligen tycks inte vara det viktigaste. Partiet har närmare 45 % av svenskarnas röster idag och får ut sitt budskap. Valet rycker närmare och de som hoppats på en annan ordning en ett Sverige ledd av en arbetareregering misströstar. Vad ska man ta sig till? Ja, har man inga sakargument så försöker med chokladbiten.

  Hatarna fanns redan på Palmes tid och dem tror jag minsann Mona också har ärvt. Synd i och för sig men det handlar för det mesta om hatarnas egna tillkortakommanden än något annat. Det är ju så bekvämt att odla politikerföraktet.

 18. “och får ut sitt budskap”… — jaha, och vilket är det?!

 19. Fråga i repris från i morse: “Varför är (s) ett bidragsparti”?

 20. Är det bara idioter som arbetar, när man ändå kan ha samma standard, som resenär i “bidragsland”?

 21. Nu tror jag bestämd att du har gnällt färdigt, BingoBerra. Börja träna eller något så att du får utlopp för din energi på något sätt! Ett tips från mig.

  Sedan kanske en psykolog kan hjälpa dig med din svaga självkänsla och ditt förakt.

  Som sagt det är bekvämt med politikerförakt.