DN rapporterar att Livsmedelsverket har analyserat och kommit fram till att mörk choklad lika dålig som ljus. Ok, men det tror jag inte på eller rättare sagt, det vill jag inte tro på. Jag kommer att fortsätta (miss?)bruka mörk choklad och framhåller att den är vida överlägsen den ljusa.

Jag, fast i chokladträsket? Inte då, eller …….?

Hos Simonssons kan hugade läsa om högkvalitativ choklad.

En som har bra koll på choklad är Johanna. Läs hennes inlägg om choklad här och framför allt här.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , .

6 Responses

 1. Jag vet inte var oppositionen i Stockholm har tagit vägen,
  men jag hoppas att ni från Bromma åtminstone dyker upp
  på det öppna forumet i Alvik ikväll.
  Mhv/ Isabels mamma

 2. Hej och tack för din kommentar!

  Om du menar stadsdelsnämndens öppna möte så kommer jag vara där. Jag sitter i nämnden som ersättare som du säkert vet. Annars får du informera mig mera.

  Jag delar din uppfattning att privata verksamheter INTE per automatik är bättre än kommunalt styrda. Jag undrar också var valfriheten tar vägen när vi medborgare inte längre kan välja kommunala driftsformer.

  Vi i oppositionen är bekymrade över att vi med majoritetens politik går miste om den nödvändiga insynen i verksamheterna. Majoriteten vill att politikers handlingsfrihet ska begränsas och att kommersiella intressen ska ta över. Vi däremot tror på politikens möjligheter att finna bra lösningar på brukarnas behov.

  Till sist så ser vi inget egenvärde att ändra på redan fungerande verksamheter.

 3. Dessvärre var DN-artikeln i avseende på just chokladbiten bara ett tecken på en dåligt påläst journalist. Det som gör mörk choklad nyttig(are) än vit eller mjölbaserad dito har ingenting med energiinnehållet att göra. Det är den ofta höga förekomsten av flavonoider i den mörka chokladen som är hälsosam.

  Detta är ett typexempel på hur hälsosamt och nyttigt bland gemene man fortfarande uppfattas som vegetabiliskt och fettsnålt, dvs energisnålt, vilket inte alltid är fallet.

 4. Hej Thomas!

  Om jag förstår saken rätt så är mörk choklad inte nyttig för min figur. Jag blir med andra ord fet av att äta den eller rättare sagt fetare. Jag som trodde att jag skulle kunna gå opåverkad av mitt missbruk av mörk choklad. I alla fall avseende fetman.

  Jag får väl ändå vara glad för det lilla och hoppas att förekomsten av de magiska flavonoiderna* på något sätt i slutändan väger upp det hela………

  * Flavonoiderna för övrigt, trodde jag bara förekom i “Liftarens guide till galaxen”.