Kvinnan som har lättare att fördra tortyr än sex, se länk till tidigare inlägg här på bloggen har landat i Sverige för att delta i Irakkonferensen, Infra City, Upplands Väsby.

Mötet bevakas av cirka 1.700 poliser samtidigt som bedömare inte tror på en öppnande dialog mellan utrikesministrarna Manouchehr Mottaki och Condoleezza Rice.

Vad är vitsen, frågar man sig lätt? Förutom ”Photo Opportunities” för herrarna Reinfeldt och Bildt tillsammans med högdjuret från andra sidan Atlanten?

Jag har frågor som jag skulle vilja ställa till Reinfeldt idag. När ska hans hemkommun Täby ta sitt ansvar för vår gemensamt beslutade flyktingpolitik och kan regeringen tänka sig några åtgärder mot de kommuner som inte tar sitt ansvar?

Länkar: SvD, DN1, DN2 och DN3.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , och annat intressant.

——————————————————————————————————-
Under strecket tar Marta förtjänstfullt upp Stefan Jonssons två artiklar på DN:s kultursidor (igår och idag) om den strukturella diskrimineringen. Matilda påpekar att Bildt inte gärna talar om kvinnor. Bildt, patriarkatet personifierat, helt enkelt. Avslutningsvis påtalar Johanna att moderatregeringen har lovat att det ska finnas 20 000 poliser år 2010. Hur detta löfte går ihop med de planerade nedskärningar som görs är obekant.

12 Responses

  1. Det anonyma kräket ovan har lämnat följande data efter sig:

    IP: 83.250.225.159
    c83-250-225-159.bredband.comhem.se

    Alla liknande kommentarer behandlas på samma sätt alternativt tas bort och upphovsmannen blockeras.