Stoppa FRA lagen nu

Det är mycket nu, som det brukar heta ibland. Jag har inte skrivit på ett tag. Jag har helt enkelt inte orkat. Men det händer saker hela tiden. Händelser som mer eller mindre påverkar oss och vår värld. Händelser som tigger om att få kommenteras. Så varsågod, här är tre händelser som rubbat mina cirklar på senaste tiden.

I helgen dog musikern Esbjörn Svensson i en dykarolycka. Han dök på samma ställe ute på Ingarö, Stockholms skärgård där jag ett flertal gånger dykt. En obegriplig och smärtsam olycka som skakat om mig. Jag förstår inte vad som hänt, en dykledare och två elever. Ändå kunde den ena eleven tappats bort?

Nu hyllas Esbjörn Svensson över Sverige, Europa och världen.

Irland röstade om Lissabonfördraget. Det vart ett klart och tydligt nej. Påminner mig om vårt nej till Euron och EMU 2003. Ett nej som jag delade med hela moderatgänget då jag kampanjade med dem för ett ja. Det var meningen att Lissabonfördraget skulle undertecknats den 13 december. Det blir inget av med detta. Hur blir det nu då, skulle man kunna fråga sig?

FRA, allt mer handlar om FRA dessa dagar. Det är många som engagerat sig och många som skriver bra om detta otyg. Vi har under en längre tid haft en svensk motsvarighet till forna östtyska STASI mitt i bland oss. Medvetenheten om detta är på väg upp i befolkningsskikten. Tyvärr är detta nog försent.

I morgon röstar högern i riksdagen för ökad och lagstadgad övervakning via kabel. En sorlig dag rentutav. Socialdemokratin måste ta ordentligt ställning för ett öppnare Sverige. Ett öppnare Sverige är en bra valfråga inför 2010. Eller hur?

Debatten om FRA är en vattendelare. Historiskt stor och omfattande. Om bloggvärldens (sfärens) agerande kommer det att skrivas mycket om framöver.

Länkar: DN1, DN2, SvD1 och SvD2 samt Stoppa FRAlagen nu!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , och annat intressant.

———————————————————————————————————————
Under strecket
Erik Laakso håller fanan högt vad gäller den befogade kritiken mot FRA och lagförslaget. Läs hans många inlägg i frågan. Här är ett. Claes Krantz skriver också likaså Roya och Matilda och många fler.

15 Responses

  1. Pingback: In Your Face
  2. Pingback: Steve Lando
  3. Pingback: Eniro - Nyhetssök