Bromma stadsdelsnämnds presidium dec 06
Presidiet för Bromma stadsdelsnämnd. Från vänster tillträdande vice ordförande Karin Hanqvist (s), avgående ordförande Lillemor Samulsson (v), tillträdande ordförande Jan Tigerström (m) och nya stadsdelsdirektören Bitte Davidsson.

Nu har turen kommit till stadsdelsnämnderna att skifta färg efter höstens val. Med andra ord blir det en blå majoritet i Bromma stadsdelsnämnd i fortsättningen vilket motsvarar invånarnas förväntningar och preferenser rätt väl. Bromma är den stadsdel i Stockholm som är den mest ekonomiskt välmående och brommaborna röstar därefter. Skiftet sker, ska sägas vid årsskiftet. Vi har ett nämndmöte kvar innan dess.

Jag är relativt ny ledamot i nämnden, jag vart invalt i september 2005 och har tills nu suttit som ersättare. Den korta tid jag har varit på plats har gett mersmak. Det är ett mycket roligt och stimulerande förtroendeuppdrag. Jag lär känna både stadsdelen och dess förutsättningar väl. Nu har jag fått utökat förtroende och tillräder en ordinarie plats från och med årsskiftet. Med det ökande ansvaret och den nya rollen i opposition blir det att kavla upp ärmarna ordentligt och upplysa brommaborna om det kommande systemskiftets avigsidor. Det innebär att jag kommer att bli flitigare på att rapportera om politiken i stadsdelen här på bloggen.

Vi har fått en ny stadsdelsdirektör, Bitte Davidsson heter hon då forne Bertil Östberg har gått och blivit statssekreterare åt Leijonborg. Bitte kommer närmast från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning. Det är bara att önska Bitte lycka till! Samarbetet mellan nämnd och förvaltning är av tradition gott och Bitte har av allt att döma mycket goda förutsättningar att både fortsätta på den inslagna vägen och utveckla detta samarbete vidare.

Förvaltningen är för övrigt fullt upptagen med den nya budgeten. Det är två mycket stora förändringar som kommer att ske under nästa budgetår. Den ena är att ansvaret för grundskolan flyttas in från stadsdelsnämnderna till Utbildningsnämnden och den andra förändringen är att ansvarig förvaltare fö gator och snöröjning med mera blir Trafiknämnden också den placerad i Stadshuset. Jag kommer att återkomma till den kommande budgeten längre fram.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om:
, , , , .

3 Responses

  1. Bertil Österber är faktiskt, för att vara noga, statssekreterare åt statsrådet och majoren Björklund, inte Leijonborg.

  2. Kul att du har hittat hit, Jonas!

    Jo, jag vet det nu. Det blev lite fel där.

    Hörde du förresten att vår förra direktör, nuvarande statssekreterare Bertil Östberg, alltså major Björklunds närmaste man är en av de många statssekreterare hos regeringen som fuskat med skatten. Han har också betalat svart ….

    Huva, vilket gäng ….