Jag har tidigare skrivit, här om det engelska företaget Boultbee som i sommars köpte det kommunala Centrumkompaniet med sina tio centrumanläggningar för 10,4 miljarder. I Boultbee centrumanläggningar får politik och religiös opinionsbildning inte förekomma enligt företaget.

Boultbee har fått kritik för detta för att det skulle strida mot grundlagen. Så här säger polisens tillståndsenhet i dagens DN, länk:

– Privata ägare får varken förbjuda allmänna sammankomster eller utdelning av tryckta skrifter. Ett centrum är en offentlig plats när den är öppen på dagarna. På en offentlig plats har man rätt att utan tillstånd dela ut och sälja tryckta skrifter, säger Annelie Granstedt på Stockholmspolisens tillståndsenhet.

Nu backar Boultbee och säger sig vilja respektera grundlagen. Men de vill ändå försöka få tillstånd en sorts dialog som eventuellt möjliggör ett annat förfaringssätt tolkar jag det som. De vill diskutera frågan med svensk handel och andra centrumhandlare. Det är uppenbarligen så att den svenska grundlagen är ett problem för Boultbee. Läs också denna artikel om “galleriseringen” i Stockholmi, länk till SvD.

Detta inlägg är pingat på intressant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

One Response

  1. Pingback: Anonymous
  2. Pingback: In Your Face
  3. Pingback: Boultbee - Eniro