Skolminister Jan Björklund förnekar sig inte. Han vill kunna flytta elever som mobbar mot föräldrarnas vilja. Han kan även tänka sig upprätta specialskolor för mobbande elever, länk till DN. Det tycker jag liknar mest en ”gettoisering” av problemen.

Det finns fungerande åtgärdsprogram mot mobbingen. Vi har en forskarauktoritet i den svenske mobbningsforskaren Dan Olweus. Tillsammans med hans program som har visat sig fungera och ökande resurser till skolan slipper man flytta och därmed stigmatisera dem som mobbar. Här är länken till Dan Olweus Åtgärdsprogram.

Jag skriver också en del om mobbingen i detta inlägg på Oppositionen.se

Detta inlägg är pingat på intressant.

Andra bloggar om: , , , .

One Response

  1. Ja, det är ruttet.
    Björklund tror att problemen försvinner om man flyttar det. Knappast sant. Visst – de som blivit utsatta kanske tillfälligt är lättde – man har man löst några problem? Nej man flytar dem någon annanstans.
    Folkpartiet, och många med dem, verkar tycka att man förtjänar ett livslångt straff om man burit sig dumt åt någon gång. Många tycker man är flummare om man säger att mobbaren också är en människa av kött och blod. Tyvärr kan nog nästan vem som helst bli mobbare av olika skäl. Tron på små ligister, födda till mobbare och bortom all hjälp, är ju rent löjlig.
    Om en mobbare nu tvingas till en annan skola – vad händer med familjen och vännerna. Skall vi straffa hela familjen och tvinga dem att flytta? I Folkpartiets skola är allt möjligt. ont skall med ont fördrivas. MEd straff tuktar man eleverna till lydnad…
    Urk…