I all enkelhet funderar jag på skillnader i kampanjstrategier och budskap när jag ser dessa två filmsnuttar nedan.

Miljöfrågorna och klimatförändringarna är två av de allra viktigaste frågorna på EU’s agenda. Detta ansvar förvaltar Åsa Westlund väl. Filmen om Åsa Westlunds ambitioner i EUparlamentet nedan är en av de mest välgjorda och informativa jag har sett från en svensk politiker. Mycket kul att se. SvD skriver, se länk nedan att vänsterblocket nästan dubbelt så stort som Alliansen bland de unga. Inte så konstigt kanske med tanke på filmsnuttarna nedan.


Kampanjvideo Åsa Westlund!


Kampanjvideo Anna Maria Corazza Bildt!

EU är ett stort och allvarligt projekt. EU kan uträtta ofantligt mycket med rätt styrning. För det behövs engagemang och politisk vilja. Därför är det så viktigt att rösta den 7 juni.

Olof Palme (S) har sagt följande:

”Politik är ingenting annat än att vi skall söka förverkliga våra drömmar om livet”.

I dag skriver Johan Westerholm – om varför han röstar på socialdemokraterna i EUvalet.

Han skriver:

I grunden för att jag ser mer och mer vikten av att sätta människan före marknaden istället som dagens borgerligt dominerade Europa. Ett Europa där människan sätts på undantag för marknadens omättliga behov. Det är naivt att tro på den totalt avreglerade marknadens förmåga till hållbara lösningar, den vill alltid ha mer av allt vilket dagens jobb- och finanskris är ett mycket påtagligt bevis på.

Jag är så fruktansvärt trött på att marknaden ska få komma före människan. Trots stor internationell kris där just marknaden förlorat stort på grund av att den i år efter år har fått stått ensam i det främsta rummet så sjunger högern marknadens lov. Här hemma i mitt Bromma, i riket såväl som i Europaparlamentet. När får vi sätta människan i det främsta rummet?

Att sätta människan före marknaden är av socialdemokratins viktiga budskap i detta pågående val till EU-parlamentet.

Bloggar:
Andreas Sjölander – Folk är oerhört allianströtta….
Robert Noord – Det spelar roll.
Peter Högberg – Därför ska du rösta s enligt Anna Hedh.
Alliansfritt Sverige – Moderaternas finansiering hålls hemlig.

Media:
SvD – Därför ratas Alliansen av de unga.
SvD – Ulvskog vill investera i jobb.
DN – Dåliga nyheter för Saab.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , och annat intressant.

3 Responses

  1. “Man måste få ta hand om sig själv”

    Corazza-Bildt hade en videodebatt med Hillevi Larsson om hur svenskar skulle kunna resa utomlands för att få sjukvård på landstingens bekostnad. Videon är tyvärr numera kraftigt beskuren. I ursprungsversionen gjorde Corazza- Bildt utfall mot Hillevi och därutöver upprepade hon flera gånger den mycket talande nymoderata konstruktionen “Man måste få ta hand om sig själv”. Jag tror att även dessa upprepade ord är bortklippta av moderata strateger så jag skickar inte med någon länk till videon, men visst är hennes ord talande för det moderata “tänket”? 🙂