Detta skriver liberala Dagens Nyheter idag. Hoppsan, någon som är förvånad? Detta är en affär som har skötts snyggt och enligt regelboken för hur man hanterar kriser inom toppolitiken.

Lite för snyggt och beräknande, tycker jag.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][Uppdaterat]
Maryam gör en träffande analys av denna affär.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

5 Responses

 1. FÖR snyggt???
  Vad menar du? Skulle det hon sa ha varit osanning?
  Jag fick i alla fall intrycket i intervjun hos Ingela Agaard, att hon var djupt ångerful, och verkligen menade det hon sa.
  Men som du sa, helt enligt instruktionsboken. Sättet hon hanterade detta gör att inget mer kan sägas i frågan. Case closed.
  /Göran (ej Person)

 2. ”Case closed”. Just det!

  Hade det varit Pär Nuder som åkte fast den där morgonen så kan vi lita på att drevet fortfarande hade haft god styrfart. Anledningen till att du Göran och resten av samhället numera anser att detta inte någonting att prata om längre beror på att det var en folkpartist som åkte fast och att det var en mycket snygg pudel som folkpartiet och DN producerade.

 3. Anders,
  Visst, en exemplarisk pudel. Men det är just det som är grejen. I ditt exempel med Pär Nuder, skulle samma resultat uppnås. Pudeln gjordes ju på ett sätt som gör att ingen kan låta ärendet ältas längre. Du får det att låta som representanter från (s) alltid råkar värre ut i pressen. Kanske är det så. Men i så fall får ni lära er bättre “damage control”.
  Ett exempel är att Anna Sjödins presssekreterade, som var så på hugget att han lyckedes få dit fotografer i tid så att bilder kunde publiceras med henne i polisbilen. Snyggt jobbat!
  Du svarade inte på vad som var “för snyggt”.

  /Göran (ej Persson)

 4. OK, en något onödig kommentar om en intighet:

  Karin P hade 0.3 promille dagen efter. Det är vetenskapligt omöjligt att bevisa att denna alkoholhalt har en negativ inverkan på förmågan att framföra en bil.

  Trötthet, stress, psykiskt allmäntillstånd, gräl med partnern eller chefen påverkar bilkörningen mer menligt.

  Dessutom vill du nu göra det till vad media skriver!?

  Ifall du inte märkt det: Media skriver vad de vill, vad de tror får uppmärksamhet och säljer.

  En sak som media uttryckligen inte gör är att ‘rättvisebedömningar’ av typen ‘nu måste vi minsann skriva ner en sosse lika mycket som Pilsäter’ eller omvänt ‘när vi var snälla mot Pilsäter måste vi vara lika ömma mot Ola Rask’.

  Förstå gärna det! För gott alltså, Anders!